Оланд: Русија се мора убиједити да откаже подршку Асаду

Француски предсједник Франсоа Оланд истакао је да је неопходно уложити више напора у убјеђивање Москве да откаже подршку сиријском лидеру Башару ел Асаду. „Морамо отворено да разговарамо са Русијом да би је убиједили да је у њеном интересу, интересу региона, интересу мира, да заврши са Башаром ел Асадом”, рекао је на конференцији за новинаре Оланд, […]

петак, мај 17, 2013 / 12:53

Француски предсједник Франсоа Оланд истакао је да је неопходно уложити више напора у убјеђивање Москве да откаже подршку сиријском лидеру Башару ел Асаду.

„Морамо отворено да разговарамо са Русијом да би је убиједили да је у њеном интересу, интересу региона, интересу мира, да заврши са Башаром ел Асадом”, рекао је на конференцији за новинаре Оланд, пренијела је агенција АФП.

Оланд је рекао да је Француска „укључена” у напоре Вашингтона и Москве да се одрже директни разговори између опозиције и Асадовог режима.

Рјешавање конфликта „једноставно не могу ријешити двије земље, већ то мора да уради цијела међународна заједница”, додао је француски предсједник.

Почетком маја су амерички државни секретар Џон Кери и руски шеф дипломатије Сергеј Лавров објелоданили заједничку иницијативу да се организује мировна конференција, чији је циљ окончање сиријског конфликта.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *