Оланд најавио ревизију пореских споразума са чланицама ЕУ

Француски предсједник Франсоа Оланд је, послије завршетка данашње сједнице Европског савјета у Бриселу, рекао да очекује ревизију пореских споразума са државама чланицама ЕУ, међу којима и са Белгијом, како би се избјегло исељавање Француза у земље у којима им је пореска политика наклоњенија. Неколико познатих француских личности недавно се иселило у земље које не опорезују […]

субота, 15 децембра, 2012 / 07:10

Француски предсједник Франсоа Оланд је, послије завршетка данашње сједнице Европског савјета у Бриселу, рекао да очекује ревизију пореских споразума са државама чланицама ЕУ, међу којима и са Белгијом, како би се избјегло исељавање Француза у земље у којима им је пореска политика наклоњенија.

Неколико познатих француских личности недавно се иселило у земље које не опорезују богатство, а најновији је случај француског глумца Жерара Депардијеа који се настанио у Белгији, што је изазвало бројне реакције.

Француски предсједник је на конференцији у Бриселу објаснио да ће преговори око ревизије пореског споразума између Француске и Швајцарске почети у најскоријој будућности.