dysko

Окупимо се и учинимо нешто за Бољу Српску

Лично имам једну доста незгодну особину да често претјерам са провокацијом која карактерише како овај блог, тако и мене као личност. То у принципу и није од посебног значаја, јер хеј-свако има неке своје добре и лоше особине. Али, с обзиром да се овај блог веома често бави друштвеним темама и проблемима, није довољно само […]

уторак, 13 децембра, 2011 / 07:31

Лично имам једну доста незгодну особину да често претјерам са провокацијом која карактерише како овај блог, тако и мене као личност.

То у принципу и није од посебног значаја, јер хеј-свако има неке своје добре и лоше особине. Али, с обзиром да се овај блог веома често бави друштвеним темама и проблемима, није довољно само сасути свима у лице оно што се мени или било ком другом не свиђа, колико год на то имали право. Заправо, поента је сљедећа:

Није довољно само критиковати. Заправо, ништа нема од критике коју не прати и конкретан приједлог. Знамо сви (или макар већина нас) да ствари нису добре. Али-како их мјењати? Ја сам кроз своје текстове дао лично виђење другачијег, алтернативног приступа, који је заснован на принципима слободе, слободног тржишта, индивидуализма, цивилног друштва. Али, основно питање је сљедеће: колико људи уопште разумију о чему је ријеч? Колико су им блиске апстрактне категорије? Да ли у овом времену беспарице и свакодневне борбе за корицу хљеба имају времена да читају пуно, проучавају, размишљају о било чему што се не односи управо на то просто преживљавање?

Ту долазимо до суштине: критика је ок, ако је прати конструктивност. Креативност треба да буде у функцији не само критике, но и више у функцији нуђења одговора на реалне проблеме. Људе не треба оптерећавати стално неким високим темама. Они требају рјешења за реалне, свакодневне животне проблеме. Многи од нас јесу на фејсбуку и кликнуће на неки линк, можда ће и прочитати нешто, али они ништа немају од непрестаног понављања да не ваља ово или оно. Они хоће нешто конкретно од чега могу да имају корист.

Никола Мојовић, који ми недавно рече да му је 18 година, већ дуже времена предлаже неко конкретно окупљање око конкретних идеја и још конкретнијих пројеката. Милош Грујић такође сматра да ваља приступити акцији, да је простор за нове, афирмативне концепте потпуно отворен. На овим просторима људи некако овакве акције обично вежу за политику. Да, политика има неспоран утицај на битне процесе код нас (нажалост), али не мора свака идеја нужно бити инспирисана политиком. Заправо, мислим да ова заједница просто вапи за нечим што нема везе са класичним политичарењем, да нам треба једна шира друштвена акција која није везана за ову или ону политичку странку, која заправо превазилази политику и окупља све оне који желе и хоће да дају свој допринос бољем стању друштва у којем живе.

То може бити пројекат БОЉА СРПСКА. Есенција Боље Српске јесте да афирмише позитивне вриједности и импулсе, да окупи оне људе који желе да раде на реализацији истих, да превазиђе уобичајене подјеле по бесмисленим основама, да буде довољно широк оквир који ће окупити људе који различито мисле, али којима је свима заједничко то што хоће да унаприједе амбијент у којем егзистирају. Боља Српска треба да буде тхинк танк који расправља о различитим идејама и визијама, који нуди одговоре из више углова на задате проблеме, али и који се практично бави елементарним и реалним стварима, као што су иницијативе и пројекти за асфалтирање улица, побољшање и убрзавање управних процедура, те све оно што значи побољшање свакодневног живота за обичног човјека.

Али, ово је само моје лично виђење читаве ствари. Предлажем да сви они који су на неки начин иницирали ову идеју у наредних мјесец дана пишу текстове који ће се тицати Боље Српске, те да на тај начин кроз креативну размјену мишљења направимо један оквир, довољно широк за различита виђења и приједлоге. Мислим да овај пројекат не треба схватати превише драматично и судбоносно, како то наши људи понекад у ерупцији ентузијазма имају обичај да чине, већ да он треба да буде дугорочан, стабилан, континуиран и посвећен свакодневном усавршавању и тражењу начина како да се нешто позитивно, афирмативно и конкретно учини, а што ће побољшавати наше окружење и чинити, на крају крајева, бољим и наше животе.

Било би сјајно кад би се јавили људи који се баве најразличитијим пословима и најразличитијих професија, од економисте, преко умјетника до дизајнера. Људи који ће знати да предложе конкретне пројекте који могу да обезбједе нова радна мјеста, који знају која су то најоптималнија урбанистичка рјешења, али и они који би знали да креирају квалитетна графичка рјешења и визуелни идентитет Боље Српске, интернет презентацију или било шта друго и треће што би својом креативношћу и афирмативним приступом омогућило онај осјећај кад знате да је оно што сте учинили створило разлику и да не би постојало а да нисте уложили одређен труд. Мислим да знате о којем осјећају говорим.

Реците шта мислите.0 КОМЕНТАРА

 1. Sublimiraću vam, u svega par rečenica, ono o čemu pišem(o) godinama:

  Izvor svih zala u RS i BiH je neobuzdana, bezobzirna i bezobrazna politokratija. Naši političari „obraza nemaju a guzici se ne boje“. Kako vlast tako i opozicija. Godinama sprovode nezapamćenu samovolju prema vlastitom stanovništvu. Nisu oni izabrani da bi zastupali interese Amerike i međunarodne zajednice, svoje stranke i njenih funkcionera, stranih i domaćih biznismena, krupnog i sitnog kapitala, nego naše interese. Mi smo ti koji im dajemo vlast u ruke. Izborima. Mi smo pozvani i da im je oduzmemo. I izborima i bez izbora.
  Jer njima je, trenutno, dovoljno samo da se „ušlihtaju“ međunarodnoj zajednici, tj. Americi, i onda sa nama mogu raditi šta god hoće. Na sceni je ne kapitalizam, ne feudalizam, nego (samo malo) sofisticiranije robovlasništvo. To je problem broj jedan svih naši života!

  Da bi se ovo promijenilo političari se moraju razvlastiti. Pod hitno. Više od 90% vlasti mora im se oduzeti, jer su je zloupotrijebili, na štetu vlastitog naroda. Njihova uloga mora se svesti na puko administriranje (administrirati, u slobodnoj interpretaciji znači – služiti), vlast vratiti narodu, a od zanimanja „političar“, zakonskim rješenjima, napraviti jedno od nejneatraktivnijih u BiH. I osrednje plaćenih.

  Glavu na panj stavljam za tvrdnju da bi procenat razvlašćivanja uzurpatora-političara bio direktno proporcionalan procentu pada kriminala i korupcije, a obrnuto proporcionalan siromaštvu/bogatstvu građana. Jednostavnije: za svaki procenat umanjenja vlasti političara opao bi procenat kriminala i korupcije, a porastao standard stanovništva.

  Međutim nisam za revoluciju, nego za evoluciju. Za nenasilan sam ali za korjenit otpor.

  Prva mjera koja bi morala biti preduzeta jeste – građansku neposlušnost. To je prirodno pravo svakog čovjeka i, još u antici, smatrano je osnovom pozitivnog prava. Jednostavnije – nije nezakonito.

  Konkretan način na koji bi to bilo realizovano jeste prestanak plaćanja svih obaveza prema državi. Nije ovo ništa novo ni opasno, ali je izuzetno efikasno. Pišem ovo bez imalo straha za posljedice. Ako ne plaćamo porez, struju, komunalije, ne registrujemo vozila… time ćemo političare ostaviti bez oružja koje im daje moć nad nama – bez para. Jer apsurd je da im naše pare daju moć pomoću koje upravljaju nama; mi im dajemo u ruke oružje kojim „pucaju“ po nama. Goloruki bi bili jadni i kukavni, kakvi i sada jesu. Samo da im nije naših para. Naših i kreditnih.

  Zaduživanje države (tj. njeno guranje u okove ropstva i to ne sadašnje nego i svih budućih generacija) mora odmah biti zaustavljeno. Odmah! Zaduživanje se mora uvrstiti u Krivični zakon kao krivično djelo – izdaje, uz propisivanje drakonskih kazni za počinioce.

  Imam viziju i ideju o nizu veoma konkretnih prijedloga zakonskih rješenja za koja sam siguran da bi se riješio veliki dio naših problema. Ne njihovih, nego naših. Jer oni nemaju problema, a svi naši problemi mogu se sažeti u jedan: problem – politika i političari. Ali šta da radim sa ovim idejama i prijedlozima?

  “ A ja što ću, ali sa kime ću ?
  Malo rukah, malena i snaga,
  jedna slamka među vihorove,
  sirak tužni bez igđe ikoga…
  Moje pleme snom mrtvijem spava,
  suza moja nema roditelja,
  nada mnom je nebo zatvoreno,
  ne prima mi plača ni molitve;
  u ad mi se svijet pretvorio,
  a svi ljudi pakleni duhovi.

  Crni dane, a crna sudbino !
  O kukavno Srpstvo ugašeno,
  zla nadživjeh tvoja svakolika,
  a s najgorim hoću da se borim !“

  POZDRAV – ZORAN JANKOVIĆ

 2. Добро збори Karabaja, не би плаћао обавезе према држави, и тако би учинио нешто боље за Српску:(
  Очито да се Милко изалуд трудиш. Ови би да профитирају и да то буде њихов допринос бољитку Српске.
  Можемо ли наћи бољег од Милокрада, Михаљице, Чавића, Иванића, Говедарице….?
  То је питање свих питања, и док не нађемо одговор (ја сумњам и да га има)осјећаћемо се као неко ко је читав живот са оне друге стране WC-еа

 3. Kad smo vec kod poezije:

  Ne, ne derane. Krivi smo mi što smo se sklanjali.

  Putuj planeto, super smo se družili.
  Nama je lepo, taman kako smo zaslužili.

  Nisu krivci depresivci, lude i psihopate,
  što su rušili pa sada nama nude lopate. Krivi smo mi.
  Nisu krivi sedativi što ih nisu sputali.
  Sorry matori, krivi smo mi koji smo ćutali.

  Putuj Evropo i poš’lji nam malo peciva.
  Nama je dobro – sreća jedna neizreciva.
  Putuj planeto, ovde se vrag priziva.
  Nama je lepo. Slika jedna neopisiva.

  Putuj Evropo, nemoj više čekati na nas.
  Ne pitaj mnogo, dospećeš i ti na rđav glas.
  Putuj planeto, super smo se družili.
  Nama je lepo, taman kako smo zaslužili.

  O, nisu krivci primitivci što su pokupili mast.
  Korov nikne gdi god stigne. Ma, svaka njima čast.
  Krivi smo mi. Otkud svi ti paraziti što su nam zagustili?
  Nemoj stari moj, krivi smo mi što smo ih pustili.

  Putuj Evropo, nemoj više čekati na nas.
  Ne pitaj mnogo, dospećeš i ti na rđav glas.

  Inace za pocetak bi bilo pozeljno biti pozitivan u svom mikrookruzenju.

 4. E, moj jeny, narod koji nema boljih od ovih nabrojanih i zaslužuje da nestane , da ga nema, da niko nema da spominje i uči njegovu istoriju slavnu.
  Ovako kao ti govore samo oni bezzubi i neošišani koji u masnim i usmrđalim trenerkama, i radnim, i paradnim, i za spavanje ispod šatora uz bljak muziku i fujbljak pjevača glođu komad mesa i cuclaju „piivuu“, ili neko iz kluba banditosa.

  Orozu ništa ne zamjeram jer u kukuriku glavu sa krestom stane mozga koliko kukuruzno zrno. Šta od njega već: kukuriiiikuuuu !!!!

 5. cini mi se da opet idemo u dvije krajnosti, Bojan i maxon u jednu a Grmusa u drugu a prava stvar je u sredini.slazem se sa karabajom kad citira Djoku jer nisu politicari jedini krivci krivi smo i mi sto smo im dozvolili.
  ovo sto Grmusa predlaze dobro je za lokal, za mz mozda i opstinu da visem nivou sumnjam jer smo u situaciji da su neophodne hitne i efikasne mjere koje je moguce preduzeti samo ako si vlast a jedini nacin da to postanemo su izbori.situacija je takva da je vrijeme za sto sire okupljanje kroz pokret ili partiju sto vise normalnih postenih i sposobnih ljudi.

 6. Вечерас слушам Ћургуза на АТВ, који рече да влада не смије повећавати права демобилисаним борцима јер ће им ММФ и Свјетска банка заврнути славине кредита. Тиме је све речено. Кад се дође у такву позицију да ММФ или каква друга финансијска институција из свијета одређује нашу социјалну политику онда је ред да нам власти кажу колико ми заправо имамо суверенитета на својој земљи? Е, сад поставља се питање да ли се то могло избјећи? Либија са Гадафијем је то покушала и видјели сте шта се тамо десило! Постоје сакривене чињенице од јавности, а оне су пресудне за наш статус и рекао бих опстанак.

 7. I ja se slazem sa tobom u potpunosti. Jedino sto moze da popravi stanje je osnivanje pokreta ili partije i izlazak na izbore.

  Svi drugi prijedlozi su beskorisni.

  Ako ne ucinimo nista i ako pustimo da stvari idu svojim tokom – velika vjerovatnoca da ce sve na kraju da se zavrsi nekom revolucijom, samo sto cemo doci u takvo tesko ekonomsko stanje iz kojeg se necemo vjerovatno izvuci ni za deset godina.

  A ako neko misli da ovi koji se predstavljaju kao opozicija vladajucoj partiji mogu da pobijede trenutnu vlast – taj je lud.

  Mislim da zato i vrijedi pokusati, pa i da zavrsi na kraju sa neuspjehom – barem znas da si nesto pokusao – pa ti ne moze na kraju ni biti krivo.

  Mislim da bi trebalo vidjeti i sa clanovima redakcije frontala, pa i sa Milkom Grmusom, i sa ljudima iz oblasti ekonomije i privrede, i ostalim ljudima iz javnog zivota koji nisu iskompromitovani i koji imaju ‘cistu’ biografiju sta oni misle o tome i da proba da se osnuje neka nova partija pa da probamo nesto da uradimo, jer od ovog pisanja na sajtovima, kritikovanja i ‘palamudjenja’ nema nikakve prakticne koristi.

  A ako neko misli da nekim mjerama moze da koriguje ovu i ovakvu vlast – taj je isto lud. Oni da imaju imaju imalo obzira – ne bi radili ovo sto rade. Ocigledno je da nas vodi jedna gomila ‘diletanata’ koji ce nas na kraju dovesti do ekonomske propasti i kolapsa ako ih neko ne ukloni sa vlasti.

  A za one koji misle da za osnivanje partije i njenu promociju treba puno novca – i nisu bas potpuno u pravu – znam da dobar dio promocije partije moze da se uradi potpuno besplatno. Moguca je besplatna promocija recimo na televiziji: BN TV (emisija „Puls“), pa na ATV (emisija: „Jedan na jedan“, „Amplituda“ i sl.), a ima i drugih televizija, pa na internetu – ima obilje foruma sa podrucja RS na kojima se besplatno moze uraditi promocija, u potpisima (‘signature’) foruma, i sl.

  Mislim da bi pored osnivanja pokreta ili partije obavezno trebalo napraviti neki web sajt ili blog, a na nekoj strani tog sajta ili bloga banere u raznim formatima – tako da webmasteri ili vlasnici sajtova, blogova, foruma mogu da ih preuzimaju i postavljaju na svoje sajtove, blogove, forume – i tako sire pricu dalje. A ja i sam sam vlasnik vise sajtova od kojih je jedan na nasem jeziku i ima trenutno oko 250 posjetitelja dnevno (a imao je i do 400) – od kojih je 1/4 posjetitelja iz BiH, 1/4 iz Srbije, 1/4 iz Hrvatske – pa mogu da vam ponudim besplatno reklamiranje na sajtu tog pokreta ili partije, a mogu da vam ponudim i besplatno pravljenje web sajta instaliranjem nekog CMS-a poput WordPress-a ili Joomla-e (samo treba registrovati domen i obezbijediti web hosting).

 8. Ево како то раде Хрвати кад желе нагласити неку брљотину политичара која никако не може доћи до мајнстрим медија:

  http://www.broj1.hr/2011/12/14/aisos-prva-skola-seksa-ipak-samo-prevara

  Ми исто тако можемо све што не ваља код нас упаковати у рекламе у сајтове (anonymos zna kako)у нешто на што ће потрчати многобројне хиљаде људи што је наравно вриједно пажње. Ево за почетек нови закон о ПИО можемо на саркастичан начин рекламирати као бајку што она наравно није.

  У свим институцијама пронаћи људе који су чисти и који дубље мисле од постојеће гарнитуре задуживача РС и ангажовати их за паралелну и добру ствар за РС. Они никако не смију да се откривају, него да мудро искористе постојеће ресурсе да раде анонимним каналима, а да буду у служби управног одбора који би такође требао бити сакривен од јавности.

 9. – prvi o tome kakva je sposobnost trenutne ‘opozicije’, i sta se od njih moze ocekivati:

  Kako republički opozicionari vladaju u opštinama (1)
  Prave iste greške kao i vlast
  http://blic.rs/Vesti/Republika-Srpska/295697/Prave-iste-greske-kao-i-vlast

  – druga 2 o tome kakvi ljudi vode pojedine opstine i sa kakvim kvalifikacijama:

  „Bolji dio BiH“: Šoferi, stolari i poljoprivrednici na čelu opština u Republici Srpskoj
  http://24sata.info/vijesti/politika/31373-Bolji-dio-BiH-Soferi-stolari-poljoprivrednici-celu-opstina-Republici-Srpskoj.html

  Na čelu opština trgovci i stolari
  http://capital.ba/na-celu-opstina-trgovci-i-stolari/

  I onda cudo sto smo dogurali ovdje gdje smo dogurali. A na zapadu mnoge opstine vode ljudi sa titulama najmanje magistra ili doktora nauka. Mogu da zamislim kakva je tek situacija u drugim ustanovama i institucijama.

 10. Најбоље је да се почнемо понашати нормално, ми се предуго понашамо потпуно ирационално, пуни смо злобе зависти, мржње, затворени смо за друге, не познајемо и не орзнајемо различитости ни културолошке ни расне ни било какве друге. Наркомане би побили, педере побили, црнце ставили у ланце.. Боља Српска се неће постати аутистичним „србовањем“ и паролом Србуј макар сламу јео, него сталним напредовањем и пристајањем на то да постоје различити људи, знања и обичаја. Ми смо на дну из само једног разлога, заборавили смо да живимо с другима и да дјелимо са другима. Па пазите, ја много поштујем људе из једне МЗ, али докле ми идемо, славимо славу мјесних заједница и тиме као животиње обиљежавамо територију као да је то наше и само наше. Да ли и како муслимани и Хрвати могу имати неку славу у било којој МЗ? Мислим претјерујемо са неким стварима, док прави живот пролази.Хоћу да поштујемо себе, али то радити науштрб других није добро, а ми смо на врло примитивном нивоу развоја. Ми још увијек мислимо на рат, противнике, завјере, уроте, као нешто се овдје пише о организовању, а сви би да носе одијело, да се не умасте и не упрљају руке у промјенама. Наставите да се дописујете, али нешто урадите. Дражен је далеко више урадио од свих ових људи који пишу блогове и говоре нам шта и како треба, док баш бјесно лупају по тастатури. Уф какве велике и јаке мисли и анализе излазе, просто сам затечен. Да бих постао фул фан трба понудити рокове, када и гдје и шта..

 11. Ја сам за. Оно што могу да понудим је финансирање хостинг и домене, пошто је анонимус већ понудио страницу, с тим да регистрација домене иде на неког другог (можда аутора чланка). Реакција зна мој емаил, па ако сте заинтересовани, јави те се.

 12. @Божо Чукеранац

  A jel’ ti misliš da si ti možda nešto veći Srbin od mene zato što pišeš ćrilicom?

  Većinu vas koji toliko sada zagovarate pisanje ćirilicom do devedesetih godina nije čovjek ni puškom mogao natjerati da pišete ćirilicom (ovo dobro znam, jer sam u školi sve vidio), a odjednom preko noći noći ste iz jedne krajnosti (komunizma) otišli u drugu krajnost
  (ekstremni nacionaliztam) – a prije toga je najveći dio vas bio ništa drugo nego sve sama „gola komunjara“. U crkvi do devedesetih godina nisi mogao da vidiš 5 ljudi.

  I zato Božo bolje puno ne serendaj i sjaši sa mene. A ako imaš kakvih mentalnih problema – i za takve postoje nadležne ustanove i institucije koje se bave takvim slučajevima. I sjaši sa mene.

 13. Не сери турчине, нијеси ти тако паметан како си сам себе убиједио!
  Постујеш ИДЕНТИЧНЕ коментаре на обадва фронтала по истим темама, што је заиста „нови“ патент, овдје још невиђен…:D

  Као што је мојим очима, (а дуго су и свашта гледале) још невиђен „Србијанац“ који говори и пише „посјетитељ“!

  „Србијанац“ може живјети педесет година и у Занзибару и у Горњој Волти, а може и у Међугорју па ће да каже „ПОСЕТИЛАЦ“ или ако баш мора: „посјетилац“, никако хрватизованим завршетком на „…тељ“.
  Од муфтије београдског Хаџиспахића, па све до муфтије џихадлијског Зукорлића – све србијанске муфтије ће ти рећи: „ПОСЕТИЛАЦ“!
  Стога, смањи гас и не псуј јер те засигурно могу и натпсовати као што сваку вашу „ујдурмицу“ федерално-унитарног типа могу раскринкати!
  Провалити неког турка није никакав нарочит ментални напор.
  Био турчин онај „босански“ са педигреом или овај нови, београдски – Тадићев. Да се поновим: Све је то исти турац-к..ац!!!
  Ех, да… Ми Срби се не мјеримо који је или чији је већи, него који је БОЉИ!:D

 14. @Божо Чукеранац

  1. u tome sto sam ostavio identican komentar na dva mjesta ne vidim nista sporno, jer su u pitanju dva identicna clanka, i u njimja sam ponudio nesto konkretno za razliku od tebe koji samo nesto ovdje palamudis i pokusavas da budes svakom loncu poklopac. Jos si se zakacio sa pola ljudi sa ovog sajta, a i po mnogim svojim komentarima djelujes kao da si odavno zreo za neke zdravstvene institucije i da imas problema sa ‘uzemljenjem’, kao i jos par drugih likova (ovo tvrdim jer pratim duze vrijeme tvoje i druge komentare na ovom sajtu).

  2. to sto govorim ijekavski nije nista cudno jer sam ovdje rodjen i zivim ovdje vise od 30 godina, i nisam od juce doselio iz Srbije.

  3. a za tu rijec ‘posjetitelj’ sve do ovih dana uopste nisam ni znao da je rijec hrvatska, jer nisam ni profesor srpskog jezika, niti moja struka ima ikakve veze sa jezikom i knjizevnoscu. Tu rijec upotrebljavam jer se ustalila kod mene zato sto puno posjecujem i hrvatske sajtove i forume, i daleko sam vise na ovoj globalnoj mrezi zvanoj internet vidio u upotrebi rijec ‘posjetitelj’ nego ‘posjetilac’, tako da to nije neko veliko cudo. I do dan danas mi je bilo potpuno svejedno da li upotrebljavam rijec ‘posjetitelj’ ili ‘posjetilac’. A i u Srbiji imas sve vise slucajeva djece koja gledajuci hrvatsku TV i njihove crtane filmove upotrebljavaju neke hrvatske rijeci.

  4. ja jesam i Srbin i Srbijanac (i oba roditelja su mi iz Srbije), a ako ti u to ne vjerujes, i ako mislis da si puno pametan – ja ti predlazem da napravimo jednu opkladu i da se kladimo u sta god hoces – pa cemo da vidimo da li sam ja kako ti tvrdis neki „Turcin“? Naravno ako imas petlju.

 15. Анонимус, није то тако лако што се тиче телевизије и маркетинга. Шкорина Амплитуда је 3000 КМ, провјерено 100%, затим 1:1 није значајно јефтинија, а признаћеш публика коју имамо је врло „осјетљива“ и ако кажеш у емисији 1;1 гост је Милош Грујић, шер те емисије би био лош (немам ништа против Милоша, него ето као примјер носилаца нове политичке мисли код нас), а то Марину значи минус код спонзора. Паре су превише важне. Превише. Немојте бити наивни. Већи проблем је што опозиција не може наћи компромис и заједничког кандидата за БЛ, неће код нас пијетао да кукуриче, а ни зора да сване. СНСД више након избора треба захвалити сујети Босића, Иванића, Чавића, Бореновића и других него било којем од својих гласача. Опозиција не жели да искористи капацитет 46% бирача који нису изашли на претходне изборе, него води немогућу мисију, да узме традиционалне бираче СНСД-а, што је глупост. Опозицијо, хајде да Вам цртамо, опет. Ради информисања јавности опозиција је сагласна да подржи Иванића као кандидата за градоначелника, али огроман его професора који се боји пораза од Шкрбића му не дозвољава да се кандидује, тачније страх, па гура Бореновића који хоће, али нажалост нема консензуса и не може проћи (лично мислим да би он био добар избор, јер је веома вриједан), гдје у комбинацију улази др Стевандић који нема подршку опозиције иако је сјајан радник и добар политичар, док је против Чавићеве кандидатуре директно и само Босић. СНСД може једино сам себе побиједити, јер ваља гурнути Шкрбића прије Гаврановића и Давидовића. Станетић даје оставку у УКЦ Бања Лука и већ се види као министар здравља. Је ли мало јасније свима? Или мислите да су ово шпекулације?

 16. Emisija koju naručiš košta 3000 KM, gosti u studiju se ne plaćaju, naravno.. Što se tiče Starčevice ne bih da gajiš iluzije, stvar je prosta, oni su, kao i moja ekipa i ja uzeli MZ, na fazon iznenađenja. SNSD-ovi aktivisti su zatajili, kod nas u MZ Centar 2 su imali 14 kandidata na 9 pozicija, a nisu imali preko 33 glasa nikako i niko njihov nije prošao. To im je trenutak slabosti, da se sutra održavaju izbori, bili bi značajno ozbiljniji. Nezavisni rade bolje, ali to ovom narodu nije važno, važno je isluniti partijsku dužnost. Biće izbori za savjet MZ ponovo za godinu dana i vidjećemo rezultate.