Окупатори остају: ОС БиХ потписали пакт са ЕУФОР и за 2022. годину

План обуке и сарадње Оружаних снага Босне и Херцеговине са ЕУФОР-ом за 2022. годину потписан је 19. октобра 2021. године у Дому ОС БиХ. План су потписали замјеник начелника Заједничког штаба ОС БиХ за операције генералмајор Ивица Јеркић и начелник штаба ЕУФОР-а бригадни генерал Сзилáрд Герőфи.

уторак, октобар 19, 2021 / 16:00

(Саопштење објављујемо свега машински пресловљено на српско писмо, јер ОС БиХ искључиво користе латиницу у комуникацији са јавношћу, прим Фронтал.РС.)

Овом приликом генерал Јеркић се захвалио ЕУФОР-у на досадашњој успјешној сарадњи која се реализира кроз индивидуалну и колективну обуку припадника ОС БиХ и ЕУФОР-а, ангажирањем мобилних тимова за обуку, менторинг тимова и експерата за поједине области, те заједничку обуку са Мултинационалним батаљоном ЕУФОР-а. Такођер, похвалио је континуирану и несебичну подршку коју снаге ЕУФОР-а у БиХ свих претходних година пружају у процесу изградње самоодрживих оперативних способности и капацитета обуке ОС БиХ, уз жељу за наставком постизања изузетних резултата у сљедећој години.

Током церемоније потписивања, генерал Герőфи је истакао важност даљње сарадње Оружаних снага БиХ и ЕУФОР-а на пољу обуке која за циљ има развој оперативних способности ОС БиХ. Између осталог, изразио је захвалност Оружаним снагама БиХ на успјешној сарадњи и постигнућима у претходном периоду, као и спремност ЕУФОР-а за наставком пружања подршке Оружаним снагама БиХ у одржавању сигурног и стабилног окружења у Босни и Херцеговини.Оставите одговор