Окренимо се реалном сектору: Умјесто рафтинга – Крафтинг

Удружење крафт пивара Крафтер за 19. мај припремило је трећи Крафтинг – бањалучки фестивал занатског пива, који ће се одржати у простору ресторана Соррисо у Аквани у Бањалуци са почетком од 18 часова.

субота, 19 маја, 2018 / 17:41

Пиво за фестивал су припремили домаћи крафтери и то њих преко 15 а као и прошле године заједничким снагама направљено је и специјално фестивалско пиво.

"Домаћи пивари припремили су много доброг пива и гарантујемо да нико сувог грла неће отићи кући, ево један изазов за све госте нека буде тај да се потруде да нам нестане пива на точилицама. Поред већ познатих брендова из удружења Крафтер, заједничким снагама припремљено је и специјално фестивалско пиво Неw Енгланд ИПА, које препоручујемо гостима да што прије потраже на точилицама јер је скувано свега око 80л," рекао је Новак Чичковић ПР фестивала.

Поред домаћих излагача из удружења Крафтер, на фестивалу ће као и претходних година бити изложена и пива из окружења.

Домаћини поред доброг пива обећавају и добру атмосферу за коју је задужен бенд Трансфер блама.
Крафтер је клуб занатских (крафт) пивара основан у Бањој Луци с циљем промоције занатског пиварства. Редовне активности су пиварска дружења, размјењивање рецепата и искустава као и посјете другим пиварама у земљи и иностранству.

Предсједник удружења Дејан Цвијановић захвалио се граду Бајалука који је и ове године подржао фестивал и помогао одржавању сада већ традиционалног фестивала у граду на Врбасу, као и Компанија Проинтер ИТСС подржала је одржавање овогодишњег фестивала.

"Поред већ најављеног пива музике али и хране, што је саставни дио нашег фестивала већ три године можете очекивати и разна изненађења и још богатији садржај. Морам напоменути да је број улазница за фестивал ограничен и да се улазнице могу резервисати и подићи у пабу Творница сваког радног дана од 18 часова," рекао је Цвијановић.Оставите одговор