Огњен Тадић: У бриселу смо заговарали опоравак жељезница

Представници Парламентарне скупштине БиХ су на дводневном семинару у Бриселу заступали став да, осим аутопутева који се граде на западном Балкану, треба радити и на опорављању жељезничке мреже и већем степену коришћења пловног дијела ријеке Саве, изјавио је Срни предсједавајући Дома народа Огњен Тадић. Тадић је рекао да је Европски парламент позвао на семинар представнике […]

среда, 13 јула, 2011 / 20:46

Представници Парламентарне скупштине БиХ су на дводневном семинару у Бриселу заступали став да, осим аутопутева који се граде на западном Балкану, треба радити и на опорављању жељезничке мреже и већем степену коришћења пловног дијела ријеке Саве, изјавио је Срни предсједавајући Дома народа Огњен Тадић.

Тадић је рекао да је Европски парламент позвао на семинар представнике парламената из западног Балкана, у намјери да отвори тему развоја инфраструктуре и транспорта у том региону.

"Нису донесени никакви конкретни закључци, нити је било говора о томе. Разговарало се о потреби да ЕУ оствари бржу комуникацију са Оријентом, те о потреби земаља западног Балкана за бржим повезивањем са земљама ЕУ", рекао је Тадић.

Он је додао да током семинара под називом "Транспорт и инфраструктура у регионалном контексту", иако је било планирано, није извршена евалуација постојећих транспортних и инфраструктуралних веза међу земљама западног Балкана, нити су представљени пројекти чије је извођење у току.

"Једноставно, био је то информативни састанак за парламентарце, а конкретна рјешења и уговори биће искључиво везани за представништва министарстава, што укључује и Министарство саобраћаја и веза Републике Српске", додао је Тадић.

У делегацији БиХ на састанку у Бриселу, током којег је било ријечи о темама као што су "Политика ЕУ у области транспорта", "Активности Комисије Европског парламента у области транспорта", те "Транспорт и инфраструктурни аспекти Стратегије ЕУ за земље Дунавске регије", био је и делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Хасан Бећировић.