Офанзива на Источну Гуту, Башар напада са четири стране

Снаге сиријских власти данас су наставиле да бомбардују источну Гуту упркос усвојеној резолуцији Савјета безбједности УН о непосредном прекиду ватре, саопштила је опозициона Сиријска опсерваторија за људска права.

недеља, 25 фебруара, 2018 / 12:15

Ово кукање од Запада фондираних организација, заборавља да нагласи како је од прекида ватре изузета Исламска држава и афилијације Ал-Каиде, што су готово сви „умјерени исламисти“ које наоружавају и финансирају земље НАТО.

Иначе, енклава у окружењу, у непосредној близини престонице Дамаска, има прилично чврсте линије одбране, те би напредовање снага Сиријске Арапске Армије, предузето из четири правца на крајње источном дијелу енклаве, била озбиљна вијест.

То је прави разлог кукњаве и осталих дипломатских активности Запада. Сиријски представник у УН је и рекао да ће ово бити „Алепо 2“, односно да ће Источну Гуту очистити од исламиста и да ће завладати нормалан живот.

„Напади су јутрос настављени, гађане су двије локације на периферији Гуте“, навела је опсерваторија која је подсјетила да је за седам дана ваздушних напада и артиљеријске ватре страдало 519 цивила међу којима око 100 дјеце.

Источна Гута, посљедње упориште побуњеника у близини Дамаска, од 18. фебруара је мета напада снага сиријског предсједника Башара ел Асада.

Савјет безбједности УН синоћ је усвојио резолуцију у којој се захтјева непосредан прекид ватре од 30 дана како би били евакуисани цивили и повријеђени, и достављена хуманитарна помоћ.

Дописник Франс преса јавио је на лицу мјеста да се у Гути чују артиљеријска паљба и бомбардовање авиона.

Неколико прекида ватре уведено је у Сирији гдје су убрзо настављени сукоби.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *