ОЕБС у Приједору: Слободан Јавор примио представнике америчке организације у Европи

Градоначелник Приједора Слободан Јавор и предсједник Скупштине града Мирсад Дуратовић разговарали су данас са Кетлин Кавалек , амбасадором Мисије ОЕБС-а у БиХ. Теме разговора су биле активности ОЕБС-а у БиХ и у Приједору као што су реализација акционог плана "Кохезија у заједници" односно иницијативи која окупља људе да заједно рјешавају проблеме у заједници .

четвртак, 19 маја, 2022 / 18:13

Поред тога констастовано је да Град и представницима ОЕБС-а раде у различитим областима као што су Форум за безбједност у заједници те подршка основним школама и отварању прилика  за младе.Тема  је била и изградња споменика убијеној дјеци у Приједору.

Градоначелник Слободан Јавор је потврдио да је Приједор отворен град за сарадњу и рјешавање свих питања. Изградња споменика је у фази у којој се од три опције треба усагласити једна. Он је истакао да су приоритетни пројекти града рјешавање питања инфраструктуре, изградња болнице, вртића, куповина рибњака, изградња аутопута што су пројекти који треба да допринесу просперитету ове локалне заједнице.

Предсједник Скупштине града Приједора Мирсад Дуратовић је нагласио да се ради на питању споменика и нагласио да је битно разговарати са родитељима те дјеце, а не само са НВО. Састанку је присуствовао и Јириј Роус, шеф канцеларије у Бања Луци, Мисија ОЕБС у БиХ.Оставите одговор