ОЕБС се бори против непостојећег проблема у Српској

Ова америчка организација у Европи доводи људе и паре преко океана, да нам у Српској, гдје других раса ни немамо, објашњава како не треба да мрзимо црнце или азијате…

среда, март 21, 2018 / 05:44

Након што су у Добоју организовали пројекцију филма о зулумима преиспољним Војске Републике Српске и патњама Маглајана, наравно све у латиничној иконографији, дошли су у Бању Луку, да се боре против нечега што не постоји.

У Српској, али и у Ефбиху, по посљедњим пописима број људи других раса је на нивоу статистичке грешке. Стога се слободно може рећи да екипа из ОЕБС и њихови домаћи помагачи и корисници средстава, исто као да објашњавају људима без струје у кући, погубан утицај интернет порнографије на њихову дјецу.

Оно што у Српској, а поготово Ефбиху, постоји као проблем, јесте пошаст етноцентричног религиозног фанатизма и шовинистичке мржње због имена и презимена, односно вјероисповјести. Највећи помагач тога свега, јесу управо овакве организације као ОЕБС, које долазе са других континената и намећу нам као тему проблеме које они имају.

А ми не.

Муко моја пређи на другога

Уколико је у Сједињеним Америчким Државама расизам горући и готово нерјешив проблем, наше друштво које љубопитљиво реагује на појаву сваког црнца или азијата у својој близини, не требају тровати својим мукама. Наше су исувише тешке.

Ако је ко истински угрожен у Дејтонској Долини Плача, а онда су то Срби, њихова култура, њихово писмо и језик. Заправо, захваљујући астрономским износима које улажу у домаће дистрибутере својих мисли, а који никада, ни по коју цијену и ни у ком случају не користе азбуку као своје писмо, они и помажу и потичу овај шовинистички тренд нетолеранције према азбуци какав влада у Ефбиху. Влада, наравно, и код наших НВО финансираних са Запада.

Могли би пробати да уложе неке ситне паре како би се борили против азбукофобије и мржње према свима који је користе, те да неки предавач из ОЕБС (они ће рећи ОСЦЕ), да приједлоге како да се прекине дискриминација оних који имају уставно право да је користе?

Ево како изгледа њихов свакодневни језик, уколико га пресловите на српско писмо, без икаквих измјена изузев те.

Смијешно је колико и борити се против расизма у Српској…

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАСНЕ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

Бањалучки центар за људска права, Мисија ОСЦЕ у Босни и Херцеговини и Тхе Пост-Цонфлицт Ресеарцх Центер организују тематски догађај којим ће 21. марта 2018. године у Бањалуци бити обиљежен Међународни дан борбе против расне дискриминације.

На овом догађају, који ће се одржати 21. марта 2018. године (сриједа) у хотелу „Видовић“ у Бањалуци са почетком од 11 часова, расправљаће се о третирању дискриминације у нашем друштву и о борби против ње.

Догађај је отворен за све заинтересоване грађане, а посебно за правнике, политикологе и новинаре као и студенте права, политикологије и новинарства. Излагачи на овом семинару су Милош Богичевић из Мисије ОСЦЕ у БиХ, Хајрија Аџамија, стручна савјетница у Одјелу за елиминацију свих облика дискриминације из Институције Омбудсмана за људска права и Самантха Оwенс из Пост Цонфлицт Ресеарцх Центер.

Такође, на овом догађају биће приказан кратки документарни филм о борби против дискриминације. Ово је јединствена прилика да се, од домаћих и међународних стручњака, сазна више о дискриминацији и како је препознати, али и више о законским механизмима у области заштите људских права, те актуелним програмским активностима у овој области.

Догађај је бесплатан за све заинтересоване и сви грађани су добродошли на њега. Сви учесници ће добити и сертификат о учешћу на догађају.2 КОМЕНТАРА

  1. Ovo je protiv zdravog razuma.
    Stranci vole ovakve predstave čim ih i dalje finansiraju. Ispada da je najveći zajeb što se narod u BiH glatko pomirio.
    Trebali smo glumiti zavadu dok stranci ne skontaju, otišli bi glavom bez obzira.
    Izgleda su jeftino prošli u Bosni pa nas i dalje edukuju.

  2. „Смијешно је колико и борити се против расизма у Српској“…
    Urnebesno, da glupi ameri zele postaviti ovakvu predstavu u zemljici gde je svest na tako visokom nivou da se rec diskriminacija ne pominje. Ponosnoj zemlji nasih predaka, gde fizicki zlostavljati, zene, homoseksualce, i generalno drukcije od sebe se smatra cinom muskosti.Pisac, sedi, jedan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *