ОЕБС: Напади на аутомобиле листа "Вијести" негативно утичу на медије у Црној Гори

Шеф Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, амбасадор Шарунас Адомавичиус оцијенио је да поновни напади на аутомобиле у власништву дневног листа "Вијести" стварају амбијент несигурности који може имати негативан утицај на рад новинара, као и на слободу изражавања у Црној Гори. Он је осудио ове нападе и позвао надлежне да интензивирају напоре да починиоци буду доведени […]

уторак, 30 августа, 2011 / 06:21

Шеф Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, амбасадор Шарунас Адомавичиус оцијенио је да поновни напади на аутомобиле у власништву дневног листа "Вијести" стварају амбијент несигурности који може имати негативан утицај на рад новинара, као и на слободу изражавања у Црној Гори.

Он је осудио ове нападе и позвао надлежне да интензивирају напоре да починиоци буду доведени пред лице правде и да предузму мјере да се овакви инциденти више не догоде.

Подсјећајући да је ово већ треће подметање пожара на аутомобиле у власништву "Вијести" у протеклих шест недјеља, Адомавичиус је навео да истраге у два претходна случаја подметања пожара под аутомобиле овог листа нису до сада дале резултате.

Аутомобил "Вијести" запаљен је у суботу рано ујутро на паркингу испред Основне школе "Павле Ровински" у подгоричком насељу Стари Аеродром.

Серија напада на аутомобиле Независног дневника "Вијести" почела је у ноћи између 13. и 14. јула када су, за сада непознати починиоци, полили бензином и запалили два службена аутомобила овог листа на Булевару револуције.

У ноћи између 25. и 26. јула догодио се нови напад када је испред куће радника листа запаљен још један аутомобил редакције "Вијести". И те ноћи био је исти начин извршења – нападач је предњи дио аутомобила полио бензином, запалио и побјегао.

Главни и одговорни уредник листа Михаило Јововић оцијенио је да нови случај паљења аутомобила "Вијести" представља "сулуди терористички чин" усмјерен на медије.Оставите одговор