Одржана војна парада у Москви, учествовало 20 000 војника

На Црвеном тргу у Москви поводом Дана побједе, 9. маја, данас је одржана војна парада на којој је учествовало 20 000 војника, што је највећи број до сада. Поводом 66. годишњице побједе над фашизмом руски предсједник Дмитриј Медведев је на централном московском тргу изјавио да је дуг садашњег покољења да чува мир достигнут побједом у […]

понедељак, мај 9, 2011 / 14:08

На Црвеном тргу у Москви поводом Дана побједе, 9. маја, данас је одржана војна парада на којој је учествовало 20 000 војника, што је највећи број до сада.

Поводом 66. годишњице побједе над фашизмом руски предсједник Дмитриј Медведев је на централном московском тргу изјавио да је дуг садашњег покољења да чува мир достигнут побједом у Другом свјетском рату.

„Наш дуг је да чувамо мир достигнут побједом”, рекао је Медведев, додајући да је овај дан дан храбрости и славе народа који је одбранио своју земљу и спасио је од нацизма, пренијеле су руске агенције.

За нешто више од сат времена колико је трајала парада по калдрми Црвеног трга продефиловало је 106 средстава војне технике, а пет транспортних хеликоптера на небу изнад главног града Русије пронијело је заставе Русије, Оружаних снага Русије и копнене војске, ваздухопловних снага и морнаричке флоте. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *