Одржана 12. редовна сједница Предсједништва БиХ: Специјални и паралелни мостови са Србијом

Предсједништво БиХ је прихватило Споразум између Савјета министара БиХ и Владе Републике Србије о одржавању и реконструкцији цестовних међудржавних мостова између Босне и Херцеговине и Републике Србије.

среда, 13 маја, 2020 / 19:58

Протокол којим се мијења и допуњује Конвенција за заштиту појединаца у вези с аутоматском обрадом личних података, Споразум између Савјета министара БиХ и Владе Савезне Републике Њемачке о обављању плаћене дјелатности чланова породице службеника дипломатског или конзуларног представништва и Споразум између Савјета министара БиХ и Владе Републике Француске о давању одобрења за доходовну дјелатност чланова породице особља службених мисија сваке државе у другој држави.

Предсједништво БиХ је одобрило закључивање Споразума између Савезне Републике Њемачке и Босне и Херцеговине, у вези с додјелом финансијског доприноса за пројекат Подршка систему прихвата и интеграције држављана Босне и Херцеговине који се враћају по основу споразума о реадмисији. Одобрено је и закључивање Споразума о партнерству о проведби приоритета техничке помоћи у оквиру ИПА II Програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина 2014 – 2020 између оперативних структура двије државе учеснице.

Предсједништво БиХ је одобрило закључивање Споразума о економској сарадњи између Савјета министара БиХ и Савјета министара Републике Албаније, Споразума о економској сарадњи између Босне и Херцеговине и Републике Сјеверне Македоније, Техничког споразума између Министарства безбједности БиХ и министра унутрашњих послова Републике Француске о сарадњи у области борбе против илегалне трговине ватреним оружјем, муницијом и експлозивима и Меморандума о разумијевању и сарадњи на редовном функционисању и одржавању Система прогнозирања и упозоравања на појаву поплава у сливу ријеке Саве.

Предсједништво БиХ је прихватило Извјештај делегације за вођење преговора ради закључивања Споразума о трговинској и економској сарадњи између Савјета министара БиХ и Владе Републике Азербејџан.Предсједништво БиХ је сагласно да се, умјесто преговора за закључивање Споразума о трговинској и економској сарадњи између Савјета министара БиХ и Владе Републике Азербејџан, обаве преговори за закључивање Споразума о економској сарадњи између Босне и Херцеговине и Републике Азербејџан.

Предсједништво БиХ је усвојило Извјештај о имплементацији Споразума о субрегионалној контроли наоружања, Анекс 1Б, Члан IV, Општег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини и раду Субрегионалне консултативне комисије у 2019. години.

Предсједништво БиХ је прихватило позив за учешће на Самиту међународне организације за франкофонију, који ће се одржати у Тунису, 12. и 13. децембра 2020. године.

Предсједништво БиХ је прихватило Информацију о намјери кандидатуре Босне и Херцеговине у Управни савјет Поштанске уније.

Предсједништво БиХ је донијело Одлуку о приступању Босне и Херцеговине Кигали амандману Монтреалског протокола Бечке конвенције о заштити озонског омотача. Предсједништво БиХ је на данашњој сједници ратификовало 19 споразума, уговора, конвенција и протокола. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *