Одређени парови Дејвис куп дуела Србија:Индија

У првом мечу првог кола Дејвис купа између мушких тенсиских реперезентација Србије, који почиње сутра у Новом Саду, Виктор Троицки играће против Рохана Бопана, одлучено је данас жријебом који је обављен у новосадској градској кући. Троицки и Бопан почеће меч у 14.00 часова, послије којих ће у синглу играти Јанко Типсаревић против Сомдева Девармана. Другог […]

четвртак, март 3, 2011 / 16:53

У првом мечу првог кола Дејвис купа између мушких тенсиских реперезентација Србије, који почиње сутра у Новом Саду, Виктор Троицки играће против Рохана Бопана, одлучено је данас жријебом који је обављен у новосадској градској кући.

Троицки и Бопан почеће меч у 14.00 часова, послије којих ће у синглу играти Јанко Типсаревић против Сомдева Девармана.

Другог дана, у суботу, у дублу ће српски пар Ненад Зимоњић – Илија Бозољац играти против индијског пара Деварман – Бопан.

У недјељу, 6, марта, састаће се Тоицки и Деварман, односно Типсаревић и Бопан, с тим што се пети меч првог кола Дејвис купа неће играти уколико једна од репрезентација има недостижно вођство од напримјер 3:1, како је то одлучила Међународна тениска федерација.

"Желео сам први на терен, и, жеља ми се остварила. Остало је да одиграм како знам и умем, и, да остварим победу", рекао је Троицки новинарима послије жријеба.

Типсаревић је од својих колега из репрезентације затражио опрез и максимално ангажовање у игри против Индијаца.

"Нису то нимало наивни противници, како се то чини на први поглед, али ако одиграмо како се то од нас очекује и како знамо мислим да ћемо успети да обезбедимо максималну победу и прођемо у друго коло", рекао је Типсаревић.

Мечеви првог кола Дејвис купа између Србије и Индије играју се у великој дворани Спортског и пословног центра "Војводина", популарног новосадског Спенса.

Осим репрезентативаца Србије и Индије жријебу у градској кући присуствовали су и градоначелник Новог Сада Игор Павличић, предсједник Тениског савеза Србије Слободан Живојиновић, представник Међународне тениске федерације Дејвид Џуд, главни судија меча Енди Ељи и потпредсједник Извршног одбора BNP Paribas банке у Србији Владимир Марковић.

Жријебању је присуствовала и Ненгче Лоувум, амбасадор Индије у Србији.

Током меча између Србије и Индије у Спенсу ће бити изложена популарна "салатара", трофеј који је репрезентација Србије као побједник Деквис купа, освојила прошле године, а чија је процијењена вриједност 600.000 евра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *