Одобрено хапшење Берлусконијевог помоћника

Посланици доњег дома италијанског парламента на данашњем гласању одобрили су хапшење посланика из владајуће странке "Народ слободе” који је оптужен за корупцију. Алфонсо Папа, члан странке премијера Силвија Берлусконија, биће ухапшен убрзо пошто председник парламента званично обавијести истражитеље о резултату тајног гласања на којем се за хапшење изјаснило 319, а против 293 посланика, јавио је […]

четвртак, 21 јула, 2011 / 08:53

Посланици доњег дома италијанског парламента на данашњем гласању одобрили су хапшење посланика из владајуће странке "Народ слободе” који је оптужен за корупцију.

Алфонсо Папа, члан странке премијера Силвија Берлусконија, биће ухапшен убрзо пошто председник парламента званично обавијести истражитеље о резултату тајног гласања на којем се за хапшење изјаснило 319, а против 293 посланика, јавио је АФП.

Италијански посланици уживају имунитет који могу да им укину само колеге, а Папи је имунитет ускраћен пошто су за његово хапшење гласали и посланици Берлусконијевог главног коалиционог партнера „Сјеверне лиге”.

Папа, бивши судија, оптужен је да је пословним људима у оквиру истрага које су против њих вођене обезбеђивао поверљиве информације у замјену за поклоне у виду скупоценог накита и боравка у луксузним хотелима.

Он је оптужен у оквиру шире истраге о наводној тајној организацији која окупља политичаре, пословне људе и друге истакнуте личности.

Берлускони, против кога се тренутно воде три судска процеса под оптужбама за подмићивање, утају пореза и плаћање сексуалних услуга малољетници, одбио је да коментарише данашњу одлуку парламента, а раније је истрагу о корупцији за коју је оптужен Папа назвао „срамотном”.Оставите одговор