Одлука о учешћу групе инструктора Оружаних снага БиХ у Афганистану

Предсједништво БиХ донијело је данас одлуку о учешћу групе инструктора Оружаних снага БиХ у операцији Снаге међународне безбједносне помоћи у Авганистану. Група од шест инструктора, која се упућује у прву ротацију, учествоваће у Школи војне полиције НАТО-а у обучној мисији – Авганистан (НМТ-А) која је у оквиру Операције подршке миру ИСАФ и представља њен саставни […]

понедељак, 10 октобра, 2011 / 22:07

Предсједништво БиХ донијело је данас одлуку о учешћу групе инструктора Оружаних снага БиХ у операцији Снаге међународне безбједносне помоћи у Авганистану.

Група од шест инструктора, која се упућује у прву ротацију, учествоваће у Школи војне полиције НАТО-а у обучној мисији – Авганистан (НМТ-А) која је у оквиру Операције подршке миру ИСАФ и представља њен саставни дио.

Предсједништво БиХ примило је к знању Информацију о учешћу припадника Оружаних снага БиХ на вјежби "Коператив лонгбоу лансер 2012" (Cooperative longbow/lancer 2012) и донијело одлуку којом одобрава учешће до 43 припадника Оружаних снага БиХ, пјешадијски вод до 35 припадника на теренској вјежби и до осам особа у штабној.

Министарство одбране је овлаштено да координира све активности с циљем реализације учешћа, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Донесене су одлуке о прихватању Споразума о финансирању између БиХ и Комисије Европских заједница у погледу прекограничног програма БиХ – Хрватска, БиХ – Црна Гора и БиХ – Србија у окиру ИПА компоненте прекограничне сарадње за 2010. годину.

На данашњој сједници донесене су и одлуке о прихватању допуне Финансијског споразума између БиХ и Европске комисије у погледу прекограничног програма БиХ – Црна Гора, БиХ – Србија, Хрватска – БиХ ИПА компоненте прекограничне сарадње за 2008. годину.

У саопштењу се наводи да је донесена одлука о прихватању допуне Финансијског споразума између БиХ и Европске комисије у вези са финансирањем учешћа БиХ у ЕРДФ транснационалним програмима европске територијалне сарадње "Југоисточна Европа" и "Медитеран" у оквиру ИПА компоненте прекограничне сарадње за 2008. годину.

Предсједништво је донијело одлуку и о прихватању измјена Споразума о финансирању БиХ и Међународне асоцијације за развој за Пројекат пољопривредне и руралног развоја. За потписника споразума и допуна споразума овластило је директора Дирекције за европске интеграције БиХ.Оставите одговор