Одлучиће дубл: Јелена изједначила на 2:2

Тениска репрезантација Србије изједначила је против Словачке на 2-2, у плеј-оф дуелу Фед купа за попуну Светске групе. Ново изједначење нашој селекцији донијела је Јелена Јанковић побиједивши Данијелу Хантухову са 2:1, по сетовима 6:2, 3:6, 7:5. Претходно, Словачка је повела са 2:1 пошто је Ана Ивановић због повреде предала меч Доминики Цибулковој. Побједника овог дуела […]

недеља, 17 априла, 2011 / 17:38

Тениска репрезантација Србије изједначила је против Словачке на 2-2, у плеј-оф дуелу Фед купа за попуну Светске групе.

Ново изједначење нашој селекцији донијела је Јелена Јанковић побиједивши Данијелу Хантухову са 2:1, по сетовима 6:2, 3:6, 7:5.

Претходно, Словачка је повела са 2:1 пошто је Ана Ивановић због повреде предала меч Доминики Цибулковој.

Побједника овог дуела ће дакле одлучити дубл меч.

После првог дана резултат је био 1:1. Поен Словачкој прво је донијела Цибулкова побједом над Јовановски, док је Ивановићева изједначила тријумфом над Хантуховом.

Јанковићева је одлично почела меч и одмах је одузела сервис Хантуховој, а после неколико минута без проблема је дошла до предности од 4:0. Словакиња је потом освојила први сервис гем на мечу, а у наредна два гема су обе биле сигурне на својим сервисима. Иако је имала шансу да сервис заврши раније, Јанковићева је искористила трећу сет лопту и добила га са 6:2.

Други сет започео је веома дугим гемом који су обе тенисерке имале прилику да освоје, али је Хантухова била та која је повела са 1:0 и то на свој сервис.

У наредном Јанковићева се први пут суочила са брејк лоптама Словакиње, која је искористила другу и дошла до предности од 2:0, а потом је освојила још један сервис гем. Јанковићева је без изгубљеног поена смањила на 3:1.

И Хантухова и Јанковићева су потом освајале своје сервис гемове и у 11. гему Словакиња је дошла до прилике да сервира за изједначење у сетовима, то је и искористила.

Други сет почео је добро за Јанковићеву која је добила тежак први гем, али је након тога пропустила неколико брејк лопти за вођство од 2:0. То јој се вратило већ у наредном гему када је Хантухова успјела да јој одузме сервис и поведе са 2:1.

Чинило се када је Словакиња повела са 3:1 да је то крај, али Јелена се није предала, заиграла је одлично у наставку и преокренула резултат. Српска тенисерка је имала прву меч лопту у десетом гему, није је искористила, али јесте два гема касније када је дошла до веома важне побједе после два сата и 47 минута.Оставите одговор