Оде Ђекна: Умро глумац Драган Маловић

Црногорски глумац Драго Маловић преминуо је у понедјељак у Подгорици, у 90. години, саопштило је Црногорско народно позориште. Овај глумац је регионалну популарност стекао захваљујући серији “Ђекна још није умрла, а кад ће не знамо”. У тој комичној серији он је тумачио лик Радосава, главе породице из руралног дијела Црне Горе. Ту серију режирао је […]

понедељак, 12 маја, 2014 / 15:28

Црногорски глумац Драго Маловић преминуо је у понедјељак у Подгорици, у 90. години, саопштило је Црногорско народно позориште.

Овај глумац је регионалну популарност стекао захваљујући серији “Ђекна још није умрла, а кад ће не знамо”.

У тој комичној серији он је тумачио лик Радосава, главе породице из руралног дијела Црне Горе. Ту серију режирао је Живко Николић и била је веома гледана на простору бивше Југославије.

Маловић је глумом почео да се бави као аматер у никшићком Културно-умјетничком друштву “Захумље”, али је већ у првој професионалној представи Никшићког позоришта давне 1949. године, био ангажован као професионални глумац.

Играо је разне улоге – Николетину Бурсаћа, Вука Бубала, али и модерне драме… Неке од његових најбољих позоришних улога биле су у представама “Горски вијенац” и “Лажном цару Шћепану Малом”, а врхунац његове позоришне каријере била је улога оца у драми “Огњиште” Жарка Команина.

Том улогом, како пише у саопштењу ЦНП, он је “на Стеријином позорју задивио југословенску позоришну јавност, тако да је прослављени позоришни критичар јавно поставио питање – како да један тако бриљантан глумац не добије Стеријину награду, супротстављајући га једном од тада најпопуларнијих југословенских глумаца који је добио Стеријину награду”.

Одиграо је више од 200 улога у разним представама и у разним позориштима, серијама…0 КОМЕНТАРА

  1. Neka mu je laka zemlja.

    Zar lik Nikoletine Bursaća nije igrao Dragomir Pajić? Novinarstvo današnje je copy-paste. Jedan slaže a drugi nastave..

Оставите одговор