Одборници одбили приједлог: Ни даље неће бити дежурне апотеке у Приједору

На 17. сједници Скупштине града Приједора одборници су са 17 гласова "за" прихватили Одлуку о неприхватању грађанске инцијативе у вези успостављнаја рада дежурне апотеке или апотеке у приправности на териорији града.

петак, 25 маја, 2018 / 12:30

Подсјећамо, 2. априла група грађана коју представља активста Иван Бегић, доставила је грађанску иницијативу за увођење рада дежурне апотеке или апотеке у приправности заједно са потписима више од 1000 грађана који су подржали ову инцијативу на разматрање Скупштини Града.

Скупштина је на јучерашњој, 17. сједници ову иницијативу одбила уз образложење да су сви пацијенти кроз систем постојће здравствене заштите адекватно збринути.

Такође, скупштинска већина није дозволила обраћење Ивану Бегићу, као представнику групе грађана која је делегирала ову тачку дневног реда.

– Наравно да нећемо стати на овоме. Ово је јасно дефинисано Законом о апотекарској дјелатности и Скупштина града је донијела Одлуку којом се крши Закон. То ћемо свакако у наредном периоду са правним тимом прецизно дефинисати и доставити релевантним органима. Највише ме у свему овоме љути јавно изношење дезинформације да Дом здравља, породична медицина, ради до 22 сата, а што није истина – наводи Бегић.

Локални парламент ће се ове теме дотаћи и на идућем засједању када ће донијети Одлуку да се упути иницијатива Народној скупштини Републике Српске за измјене и допуне Закона о апотекарској дјелатности.Оставите одговор