Одбор СПЦ за Косово тражи јединство државе и цркве

БЕОГРАД – Одбор за Косово и Метохију Српске православне цркве (СПЦ) оцијенио је да су Срби на Косову и Метохији у изузетно тешкој ситуацији и да је неопходно очувати јединство српског народа, пренијела је данас Информативна служа СПЦ. Срби се свакодневно сусрећу са различитим притисцима. Исти проблеми се веома рефлектују на безбједносну, политичку, хуманитарну и, […]

петак, март 4, 2011 / 18:05

БЕОГРАД – Одбор за Косово и Метохију Српске православне цркве (СПЦ) оцијенио је да су Срби на Косову и Метохији у изузетно тешкој ситуацији и да је неопходно очувати јединство српског народа, пренијела је данас Информативна служа СПЦ.

Срби се свакодневно сусрећу са различитим притисцима. Исти проблеми се веома рефлектују на безбједносну, политичку, хуманитарну и, нарочито, на духовну сферу живота преосталог српског живља на Косову и Метохији, каже се у саопштењу Одбора.

Одбор је оцијенио да пред овим искушењима треба очувати јединство народа.

Више него икада мора бити хомоген, пожртвован, стрпљив и солидаран, не би ли се обезбједили повољнији услови, не само за живот преосталих већ и за повратак оних који су своја огњишта под присилом морали да напусте, каже се у саопштењу.

Сви чланови Одбора, са Патријархом на челу, сложили су се да је неопходна што тјешња сарадња између државе и Цркве, јер је ово питање од историјског значаја: тиче се и нас данас, али и нараштаја који долазе и који очекују нашу одговорност и постојаност, каже се у саопштењу Одбора.

Причало се и о Артемију

На сједници се говорило и о "понашању бившег епископа Артемија, сада монаха, који је наставио са дјеловањем које нема ниједну додирну тачку са изворним Предањем свете Православне Цркве", наводи се у саопштењу и додаје да ће бити предузете адекватне црквено-канонске мјере.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *