Одбојкаши Србије се опростили и од квалификација за Олимпијске игре

Одбојкашка репрезентација Србије неће играти на Олимпијским играма у Рију, пошто је и у другом колу квалификационог турнира поражена, овога пута од домаћина Њемачке. Другим поразом на квалификационом турниру у Берлину изабраници Николе Грбића остали су без шанси за друго место у Групи А, које би их одвело у полуфинале и борбу за визу за […]

среда, 6 јануара, 2016 / 20:44

Одбојкашка репрезентација Србије неће играти на Олимпијским играма у Рију, пошто је и у другом колу квалификационог турнира поражена, овога пута од домаћина Њемачке.

Другим поразом на квалификационом турниру у Берлину изабраници Николе Грбића остали су без шанси за друго место у Групи А, које би их одвело у полуфинале и борбу за визу за Рио.

Одбојкашка репрезентација Србије последњи пут није била учесник Олимпијских игара 1992. године у Барселони.

Србија ће меч трећег кола квалификација за Рио одиграти у петак од 14 часова против Белгије.

Само победник овог турнира, на којем учествују још Русија, Француска, Бугарска и Финска (Група Б) пласираће се директно у Рио, а други и трећи на крају такмичења добиће још једну прилику на Интернационалном турниру који је заказан за мај и јун ове године.

Пресудни моменат ове сриједе увече, у Дворани "Макс Шмелинг" догодио се у финишу другог сета када је асом Александра Анастасијевића наш тим стигао до сет лопте (24:23), али је у наредном нападу Њемачка, иако је лопта после пријема прелетела на нашу половину, пронашла начин да освоји поен и потом издејствује грешку наших примача.

На 2:0, ни Грбић (судећи према говору тела) ни остатак екипе није више веровао у преокрет.