Одбачена могућност ангажовања копнених снага у Либији

ЛОНДОН- Британски премијер Дејвид Камерон одбацио је данас могућност ангажовања копнених снага у Либији рекавши да је важно дјеловати у складу са мандатом УН и не предузимати акције које можда не би одговарале арапском свијету. "Нема говора о инвазији или окупацији, овдје није ријеч да на тло Либије ступи британска чизма. Ми нисмо зато овдје", […]

недеља, април 17, 2011 / 16:59

ЛОНДОН- Британски премијер Дејвид Камерон одбацио је данас могућност ангажовања копнених снага у Либији рекавши да је важно дјеловати у складу са мандатом УН и не предузимати акције које можда не би одговарале арапском свијету.

"Нема говора о инвазији или окупацији, овдје није ријеч да на тло Либије ступи британска чизма. Ми нисмо зато овдје", рекао је Камерон у интервјуу за "Скај њуз" на питање о јачању војног учешћа.

Он је истакао да је мисија западне алијансе јасна, а то је заштита зоне забране лета, као и авио напади како би се уништили тенкови и артиљерија снага Моамера Гадафија.

"Ми смо јасно рекли да се морамо држати одредаба резолуције Савјета безбједности УН. Морамо наставити да подржавамо арапски свијет и мислим да је веома важно то урадити на прави начин", рекао је Камерон.

Он је додао да ће изузевши слање копнених војника алијанса помоћи на све друге начине да заустави Гадафија у његовим нападима на Мисурату и друге градове дуж либијске обале.

Понаваљајући коментаре из заједничког чланка са америчким предсједником Бараком Обамом и француским предсједником Николасом Саркозијем Камерон је рекао да Гадафи мора да оде са власти.

"Апсолутно не постоји сумња да пуковник Гадафи намјерава и даље да убија људе у Мисурати, заузме тај град и крене према Бенгазију. Увјерен сам да ће, ако дође до Бенгазија, у том граду доћи до крвопролића", рекао је Камерон.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *