Од свих Срба Арно Гујон његује српски језику у Паризу

У Културном центру Србије у Паризу у оквиру акције "Негујмо српски језик" одржана је трибина "Шта су наши језици нама?", на којој је учествовао и француски хуманитарац Арно Гујон.

четвртак, септембар 27, 2018 / 22:11

Гујон је на духовит начин говорио о изазовима самосталног учења српског језика и о томе како је на тај начин дубље упознао српски народ и зближио се са њим, прво на Косову и Метохији.

Он је рекао да је због познавања српског језика био боље прихваћен јер је, како је навео, лакше говорити о својим мукама и надама на матерњем језику, него на страном или преко посредника, саопштено је из Министарства културе и информисања Србије.

Гујон је од Министарства културе и информисања Србије добио на дар репрезентативни избор српске усмене баштине Вука Караџића, преведен на француски језик.

Акција "Негујмо српски језик" је 2015. године покренута са намјером да се афирмише брига о српском језику и подигне ниво свијести о значају правилног писања и говора.

О самој акцији, као и о језичкој политици у Србији говорио је професор Вељко Брборић, док су присутни указали да је потребан свеобухватнији рад државе на његовању српског језика у расијању.Оставите одговор