Од оптужбе за убиство Пукановића, Дон Ђуканезе се брани Националовим тиражом

Неистина објављена на насловној страни хрватског недјељника "Национал”, о умијешаности предсједника Црне Горе Мила Ђукановића у убиство Ива Пуканића, представља рециклажу лажи која је још прије осам година лансирана, и одмах након тога демантована од свих актера те конструкције, па и од самог Сретена Јоцића, који је у Србији у међувремену правоснажно ослобођен оптужби за убиство власника "Национала”, саопштено је из Службе за информисање Предсједника Црне Горе.

уторак, 27 октобра, 2020 / 15:48

"Национал нуди услугу оним центрима који Црну Гору и даље доживљавају као своју мету": Ђукановић (Фото: Предсједник ЦГ)
"Чињеница да Национал’, који је био главно оруђе, у лажној ‘дуванској кампањи’, у сусрет годишњици убиства оснивача овог листа, рециклира сензационалистички обрађену лаж из 2012. године, сматрамо очајничким покушајем дизања тиража и нуђења својих услуга оним центрима који Црну Гору и даље доживљавају као своју мету", наводи се у реаговању.

Притисци тадашњег полицијског руководства Србије, како се наводи, у вријеме власти Бориса Тадића, да Јоцић, лажно оптужи Ђукановића, како би се на тај начин дискредитовала Црна Гора и њено руководство, нису дали жељени учинак.

"Тада су раскринкани као један од бројних метода у покушају криминализације Мила Ђукановића, који разни обавјештајно – медијских центри, спроводе дуже од 20 година. Један од таквих покушаја била је и "Дуванска афера”, која је и судски верификована као подметачина, док су сви актери у том процесу, пред италијанским судовима, правоснажно ослобођени свих оптужби", саопштено је у реаговању.