Од домаће сцене и минули рад – Дар Мире Јањанина

У клубу „Руди“ у Бањалуци пред више од 300 најближих пријатеља, сарадника, колега са музичке сцене и из медија одржана промоција новог албума легенде бањалучке рок сцене, Мире и Витешког плеса.

петак, 28 фебруара, 2020 / 00:31

Једанаест нових пјесама снимљено је и издато у Музичкој продукцији РТРС-а на албуму под називом „Дар“.

„Након 40 година бављења музиком, ваљда сам себи могао подарити један албум, отуда назив Дар“, каже Миро и додаје да је овај албум првенствено подстрек младим музичарима да стварају своју музику и снимају албуме јер тога фали на музичкој сцени Републике Српске.

Руководилац Музичке продукције РТРС-а, Дејан Дејановић рекао је да му је драго да је баш овај албум прво издање МП РТРС-а у овој, 2020. години од укупно 15 издања, који су изашли из Музичке продукције и позвао ауторе из Републике Српске да дођу са својим пјесмама, јер јавни емитер РТРС и његова Музичка продукција су ту да дају подршку свима.

Бањалучкој групи Витешки плес ово је трећи албум, након албума „Долином љубави“ (’93) и „Kоме да поклоним љубав“ (’95).
Бенд је познат по великим хитовима, попут „Оставићу руже“, „Kажи вило бијела“, „Добро вече, Бањалуко“ и „Мој град“, а све ове пјесме написао је и отпјевао лидер Витешког плеса – Мирослав Миро Јањанин.

Уз промоцију албума, синоћ су у Рудију приказана и два нова спота за пјесме „Да ли је она или он“ и „Ко сам ја без тебе“. Први спот за пјесму „Да ли је она или он“ рађен је у продукцији РТРС-а, а друга пјесма „Ко сам ја без тебе“ посвећена је Мириној супрузи Драженки- Драшки Јањанин, а у споту се осим супруге појављују и њихове ћерке. „Након толико година заједничког живота и брака, био је нормалан слијед да својој супрузи посветим пјесму, она и моје ћерке су моја вјечита инспирација“.

На крају званичне промоције Миро и Витешки плес обрадовали су све присутне живом свирком изводећи неке од својих најљепших пјесама, а концерт су обећали у неком наредном периоду.

Као и на претходним албумима, музику и текст за свих једанаест пјесама потписује Мирослав Миро Јањанин, а аранжмане су радили Драган Јовановић- Крле и Александар Локнер. А Витешки плес потписују осим Мире Јањанина и Синиша Томић и Небојша Тица. Албум „Дар“ ће се ускоро наћи и на продајним мјестима у РС.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *