Од данас наплата путарине на аутопуту Бања Лука – Градишка

Наплата путарине на дијелу аутопута Бања Лука – Градишка на наплатној станици Јакуповци почеће данас, а цијена ће износити од двије до 10 КМ, у зависности од категорије возила, саопштено је из Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске". На почетку рада у функцији ће бити отворени систем наплате путарине који подразумијева једну главну пролазну рампу у […]

понедељак, 16 марта, 2015 / 09:31

Наплата путарине на дијелу аутопута Бања Лука – Градишка на наплатној станици Јакуповци почеће данас, а цијена ће износити од двије до 10 КМ, у зависности од категорије возила, саопштено је из Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске".

На почетку рада у функцији ће бити отворени систем наплате путарине који подразумијева једну главну пролазну рампу у Јакуповцима, а та локација резултат је анализа, сабраних у јединственој студији о могућностима увођења путарина и дефинисања система наплате на будућој мрежи аутопутева у Републици Српској.

Кроз наплатну станицу "Јакуповци" води укупно шест саобраћајних трака на којима ће се услуга наплаћивати стандардним, односно благајничким и електронским начином наплате путарине.

У тракама намијењеним за електронску наплату путарине уграђена је неопходна опрема за брзо пребацивање на стандардни начин наплате путарине, у случају потребе, а уређаје за наплату путарине корисници услуга моћи ће да набаве на наплатном мјесту "Јакуповци".

Корисници услуга путарину ће моћи да плаћају у важећој домаћој валути, као и у еврима, готовинским плаћањем, претплатом и банковним картицама.

За функционисање система бринуће новоосновано Одјељење за наплату путарине при Сектору за економско-финансијске послове "Аутопутева Републике Српске" са 22 радника, међу којима су руководилац, стручни сарадник за контролу наплате путарине, стручни сарадник за аналитику и праћење наплате путарине, инжењер, четири вође смјене и 14 инкасаната.

По завршетку аутопута Бања Лука – Добој и спајањем на аутопут Градишка – Бања Лука отворени систем биће замијењен затвореним, тако да ће наплатне рампе бити постављене на свим прилазима аутопуту.0 КОМЕНТАРА