Од 1993: Рођендан Социјалистичке партије РС

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао је данас свим члановима, присталицама и симпатизерима Социјалистичке партије рођендан, те пожелио свима много успјешних година у будућности.

уторак, 2 јуна, 2020 / 13:47

"Данашњи дан представља дан поноса свих искрених социјалиста и свих оних којима је Социјалистичка партија у срцу. На данашњи дан – 2. јуна 1993. године, у тешким временима и околностима по наш народ, створена је партија народа, за народ. Створена је и рођена је Социјалистичка партија као корективни фактор друштвено политичких односа", рекао је Ђокић.

Он је још додао да је Социјалистичка партија насљедница партије која је ујединила све народе у бившој Југославији, као и да је то партија која је стара преко један вијек на овим просторима, а хиљадама година у човјечанству.

"Велика је одговорност на нама, данашњим социјалистима, да наставимо борбу за праведније друштво, као што су то радили наши преци, који су у много тежим условима и околностима давали животе у разним револуцијама и ратовима, како би промијенили свијет. Ми данас желимо у миру да радимо на развоју наше државе и да стварамо боље услове за живот и рад свих људи. То је вијековна мисија и задатак свих социјалиста и наше Социјалистичке партије", истакао је Ђокић.

Он је пожелио Социјалистичкој партији, свим њеним члановима који је чине и боре се за њене идеје пуно успјешних, срећних, продуктивних, здравих и побједничких година у будућности.

"Нека нас наш рођендан подсјети на све славне дане наше вијековима старе идеје и партије и нека нам буде подстријек да се безкомпромисно наставимо борити за нашу визију свијета и будућности. Драги социјалисти, срећан нам рођендан наше једине и вјечне партије! Живјела Социјалистичка партија и да слави свој рођендан још хиљадама годинама", поручио је Ђокић.