Од 13 општина из "цијеле БиХ" само четири из Српске

Често нас питају зашто објављујемо вијести ових и оваквих НВО, када нам никада не помажу, нити нас укључују новчано или на други начин у своје пројекте. Чинимо то у сврху очигледне илустрације оног што раде.

среда, 28 марта, 2018 / 19:43

Чим је нека "НВО", а заправо страна организација на домаћем тлу, називи и правопис су им енглески, те заговарају "цијелу БиХ" која је или искључиво ефбиховског ангажмана и расподјеле, или симболично и покоја из Српске. Да пишу искључиво латиницом, а никад и нипошто азбуком, то је програмско опредјељење које никад не крше.

Осим што иду у рубрику Пресловљено, из списка сами можете утврдити да сигурно нису случајно изабране рубне општине у Српској…

Цјеловито саопштење, измјењено једино на српско писмо:

Удружење грађана Отворене забавне школе из Босне и Херцеговине организује омладински камп под називом Пеаце Лабораторy, који ће се одржати у периоду од 5. до 15. априла 2018. у Стоцу.

Циљ овог кампа, који се одржава под покровитељством Амбасаде Сједињених Америчких Држава у БиХ и уз подршку Опћине Столац, је да изгради омладинску мрежу младих лидера, који ће, кроз друштвене и рекреативне грассроотс иницијативе, доприњети олакшавању омладинске инклузије и активног грађанства, док ће истовремено промовисати регионални суживот, сполну једнакост и међуљудске односе.

Пеаце Лабораторy камп ће окупити 48 младих људи, такозваних будућих ‘агената промјене’, који долазе из Шамца, Орашја, Петрова, Грачанице, Ливна, Бугојна, Стоца, Новог Града, Жепча, Маглаја, Добоја, Витеза и Новог Травника. Учесници кампа ће бити дијелом бројних радионица на којима ће учити како да постану носиоци грассроотс активности у својим локалним заједницама, покретачи нових идеја и носиоци пројеката на нивоу локалних заједница и шире.

"Отворене забавне школе већ 20 година чине много на борби против дискриминације, етничких подјела те промоцији инклузије и других позитивних друштвених вриједности. Од 1998. до данас, више од 120 000 дјечака и дјевојчица учествовало је у нашим забавним играма, а мрежа тренера и лидера у локалним заједницима броји више од 6000 особа. Пројекти попут овога дају нам још веће шансе да се бавимо актуленим проблемима младих у локалним заједницама, и изузетно смо захвални што је Амбасада САД-а препознала наш пројекат као квалитетан.” – казала је координаторица пројетка Пеаце Лабораторy, Вилдана Делалић – Елезовић