Обустављена истрага против Строс-Кана

Француски тужиоци обуставили су у уторак истрагу у вези са оптужбама да је бивши директор Међународног монетарног фонда (ММФ) Доминик Строс-Кан учествовао у силовањима у САД, јавиле су агенције. Тужилац Фредерик Февр рекао је да је наводна жртва промијенила исказ и да сада тврди да није било силовања. Тужилаштво у Лилу било је наложило истрагу […]

среда, октобар 3, 2012 / 09:00

Француски тужиоци обуставили су у уторак истрагу у вези са оптужбама да је бивши директор Међународног монетарног фонда (ММФ) Доминик Строс-Кан учествовао у силовањима у САД, јавиле су агенције.

Тужилац Фредерик Февр рекао је да је наводна жртва промијенила исказ и да сада тврди да није било силовања.

Тужилаштво у Лилу било је наложило истрагу на основу информација о догађајима у Вашингону између 15. и 18 децембра 2010, у вријеме када је Строс-Кан био на челу ММФ-а.

Адвокат Строс-Кана Анри Леклер изјавио је да је био увјерен да није било простора за покретање истраге и да је истрага послужила за медијски спектакл.

Строс-Кан је негирао да је учествовао у силовањима која су се догодила током вечери проведених са проституткама у Вашингтону.

Он се и даље терети у Француској за наводно "организовано привођење" и ланац проституције организован из луксузног хотела Карлтон у Лилу. Истрага о тим оптужбама је у току.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *