Објављен оглас за продају Панафлекса

– Стечајни управник Лазо Ђурђевић објавио је оглас за продају Фабрике савитљивих цијеви и вратила „Панафлекс“ у Јањи код Бијељине по почетној цијени од 1,2 милиона КМ.   Путем јавног надметања на продају је понуђена фабрика „ Панафлекс“ у Јањи, која обухвата пословне и помоћне зграде, електроенергетски објекат и земљиште уз привредну зграду, све укупне […]

четвртак, јул 16, 2015 / 19:20

– Стечајни управник Лазо Ђурђевић објавио је оглас за продају Фабрике савитљивих цијеви и вратила „Панафлекс“ у Јањи код Бијељине по почетној цијени од 1,2 милиона КМ.

 

Путем јавног надметања на продају је понуђена фабрика „ Панафлекс“ у Јањи, која обухвата пословне и помоћне зграде, електроенергетски објекат и земљиште уз привредну зграду, све укупне површине око 24.582 м2, по почетној цијени од 1.234.664 КМ.

Ђурђевић каже да је на свим некретнинама које су оглашене за продају и у Бијељини и у Јањи укњижено заложно право у корист предузећа „Октан промет“ ДОО Бијељина, власништво народног посланика Војина Митровића, и законска хипотека у корист Министарства финансија, Пореска управа Бијељина РС.

Јавно надметање за продају некретнина имовине „Панафлекса“ у Јањи одржаће се 20. августа ове године. Иначе, пријављена потраживања бивших радника и повјерилаца Фабрике савитљивих цијеви и вратила „ Панафлекс“ у стечају већа су од процијењене вриједности имовине овог предузећа.

“Укупна процијењена вриједност имовине, која чини стечајну масу стечајног дужника износи 1.944.582 КМ. С обзиром на то да разлучно право над земљиштем и објектима имају „Октан промет“ са 985.630 КМ и Пореска управа РС са 427.246 КМ, те да разлучно право над дијелом покретне имовине има Про Цредит Банк Сарајево (49.779 КМ), мало ће имовине остати за намирење других повјерилаца”, истиче Ђурђевић.

Он каже да је у оваквој ситуацији, у којој се нашао “Панафлекс” тешко обезбиједити и трошкове стечаја, очекујући да ће се нешто новца, ипак, обезбиједити продајом покретне имовине овог предузећа, а у питању су машине и опрема.

На посљедњем испитном рочишту у Окружном привредном суду у Бијељини Ђурђевић је признао потраживање отпуштених радника у износу од 124.000 КМ, које се односи на девет неисплаћених плата и оно је сврстано и виши исплатни ред. Признаоје и потраживање 50 радника по основу судске пресуде, које се односи на неисплаћену разлику до пуне плате, регрес и отпремнине, у укупном износу од 372.504 КМ, и оно је сврстано у општи исплатни ред.0 КОМЕНТАРА

  1. Cela država na prodaju, na licitaciju, zajedno sa u njoj postojećim robljem! Sve mora da bude privatizvano, korporatizovano, okupirano, oteto, narod mora biti pretvoren u najcernje afričko roblje. Na delu je afrikanizacija zemlje i naroda. Narod mora biti svestan opasnosti po biološko uništenja koja mu preti od vlasti, od postojeće kolonijalne uprave. Sve se otelo kontroli, mafija ima svoju državu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *