Објављен јавни позив за наводњавање (у приватним новинама)

Агенција за аграрна плаћања Републике Српске данас је објавила Јавни позив за подношење захтјева за одобравање средстава за набавку опреме за наводњавање, а ова средства реализују се у складу са Одлуком Владе Републике Српске и дефинисана су у укупном износу од 5.000.000 КМ.

среда, 29 новембра, 2017 / 15:00

Јавни позив је објављен данас у „Гласу Српске“, отворен је 60 дана од дана објављивања, а сви заинтересовани могу да га погледају и на интернет страници Агенције за аграрна плаћања Републике Српске.

Пред​мет набавке су искључиво улагања у по​крет​ну опре​му за наводњавање (пум​пе, цијеви, цри​је​ва, тифони за наводњавање и друга опрема за наводњавање) и ра​до​ви на изградњи сталне инфра​струк​ту​ре за наводњавање (бушење и изградња бу​на​ра, базена, кана​ли, објек​ти пумп​них ста​ни​ца), као и трошкови електрификације система за наводњавање ( трансформатор, електрокаблови, склопке, електросат и ормар, соларни панели).

Средства за набавку опреме за наводњавање могу се додијелити једном кориснику средстава у износу од 40% од укупне вриједности прихватљивих трошкова инвестиције и не могу бити већа од 10.000 КМ по хектару регистроване обрадиве површине за коју је пријављен начин коришћења.

Максималан износ додијељених средстава по једном кориснику може износити до 200.000 КМ, а минимални износ средстава по једном кориснику може износити 400 КМ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *