Обиљежавање страдања у Кравици организује се у Сарајеву (?!)

Удружење за друштвена истраживања и комуникације /УДИК/ из Сарајева сутра ће у овом граду обиљежити годишњицу страдања Срба у Кравици, код Братунца, а у уторак, 5. јануара, активисти овог удружења присуствоваће комеморацији у Кравици гдје ће полагањем вијенца одати почаст настрадалим жртвама. Муслиманске снаге из Сребренице упале су на православни Божић, 7. јануара, 1993. године […]

недеља, 3 јануара, 2016 / 19:57

Удружење за друштвена истраживања и комуникације /УДИК/ из Сарајева сутра ће у овом граду обиљежити годишњицу страдања Срба у Кравици, код Братунца, а у уторак, 5. јануара, активисти овог удружења присуствоваће комеморацији у Кравици гдје ће полагањем вијенца одати почаст настрадалим жртвама.

Муслиманске снаге из Сребренице упале су на православни Божић, 7. јануара, 1993. године у ово село и убиле 49 мјештана.

У УДИК-у сматрају да је обиљежавање свих стратишта важно за БиХ, нарочито за град Сарајево, те да негирање овог злочина може отежати културу сјећања и процес помирења у БиХ.

"Свјесни смо разилажења у питању свих ратних злочина у БиХ, али смо исто тако свјесни своје обавезе да обиљежимо сва страдања у БиХ, без обзира на националну припадност жртава и да им на тај начин одамо почаст", саопштено је из УДИК-а.