О. Тадић: Бећировићеве обмане

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић обавијестио је предсједника Народне скупштине Мађарске Ласла Ковера да његов став да не учествује на предстојећој конференцији предсједника парламената у Будимпешти није само његов лични став, како то тврди предсједавајући Представничког дома Денис Бећировић, већ и став Републике Српске коју представља у парламенту БиХ. "Обавјештавам Вас да […]

уторак, 4 октобра, 2011 / 11:19

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић обавијестио је предсједника Народне скупштине Мађарске Ласла Ковера да његов став да не учествује на предстојећој конференцији предсједника парламената у Будимпешти није само његов лични став, како то тврди предсједавајући Представничког дома Денис Бећировић, већ и став Републике Српске коју представља у парламенту БиХ.

"Обавјештавам Вас да је предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Бећировић грубо обмануо и Вас и јавност писмом које је упутио вама, а при томе га и јавно објавио", наводи се у Тадићевом писму Коверу .

Истичући да то није само његов лични став, већ да се ради о ставу Републике Српске, коју представља у Парламентарној скупштини БиХ, предсједавајући Дома народа изразио је увјерење да ће се то врло брзо и у веома једноставној процедури показати и као званични став БиХ.

"Наиме, у случају да на сљедећу конференцију поново буду позвани предсједници аутономних покрајина Републике Србије (Војводине те Косова и Метохије), а да при томе не буду позвани предсједници парламената РС и Федерације БиХ, наш Заједнички колегијум Парламентарне скупштине БиХ неће донијети одлуку о учешћу на конференцији, па ће Бећировић или неко њему сличан моћи само у своје име и о свом трошку учествовати на тој конференцији", поручио је Тадић.

Претпостављајући да ће Бећировић током предстојеће конференције у Будимпешти учествовати у разговору о некој од двије предвиђене теме, Тадић је замолио Ковера да има у виду да су то Бећировићеви лични ставови јер он свој наступ није усагласио у Парламентарној скупштини БиХ.

Тадић је јуче обавијестио Ковера да неће учествовати на 5. конференцији предсједника парламената земаља западног Балкана, 12. октобра у Будимпешти, јер се не слаже да су на овај скуп позвани предсједници скупштина аутономних покрајина Србије, али не и предсједници парламената РС и ФБиХ. Након тога писмо предсједнику мађарског парламента послао је и Бећировић тврдећи да се ради о Тадићевим личним ставовима.0 КОМЕНТАРА