О, кукавно српство угашено: Милов Шиптар против српског митрополита

Функционер ДПС, партије непрестано на власти у Црној Гори, Никола Гегај, казао је да са индигнацијом одбацује тврдње митрополита Амфилохија да је Споразум о демаркацији између Црне Горе и Косова антицрногорска прича и додао да је ријеч о тенденциозним, паушалним и произвољним изјавама.

недеља, 4 марта, 2018 / 13:12

Амфилохије је у понедјељак изјавио како демаркациона линија из споразума о разграничењу са Косовом представља "пресијецање жиле куцавице Црне Горе".

Митрополит је навео и како не може да схвати да се "Црна Гора тако олако одриче Метохије, која јој је припадала до 1945. године".

Реагујући на ове наводе, Гегај оцјењује како је Амфилохију политика потпуно потиснула улогу црквеног лица.

"Апсурдно је да човјек, који тврди да је искрено посвећен црквеној мисији и ширењу вјере и љубави међу људима, на тако бруталан начин вријеђа људе, своју државу и претендује на присвајање територија других држава. Очигледно је да бављење политиком и саопштавање увредљивих ставова постала пракса митрополита Амфилохија, умјесто да се држи цркве, вјере и послова који му припадају", рекао је Гегај за Побједу.

Лист, који је, иначе, релативно недавно прешао на латиницу и такву уређивачку политику.1 КОМЕНТАР

  1. Мдя Самое прикольное – хорёк на стероидах, маламут на скамейке да футболки с принтами леек. Остальное, либо ни о чём, либо уже попросту бесит своей тупизной, типа а скажи что нибудь на. Ах да, ещё про политику один