О којечему

Празник рада, одморите се од политичког смрада! Пише: Сузана Маџарић Пријатељ ми јутрос кука како мора платити 80КМ за додјелу дипломе, па каже како би он њима свашта рекао, знају ли они колико је то за његов џеп. Па се још досјетили да мораш доставити и увјерење о држављанству – ето да се и градска […]

петак, април 29, 2011 / 14:31

Празник рада, одморите се од политичког смрада!

Пише: Сузана Маџарић

Пријатељ ми јутрос кука како мора платити 80КМ за додјелу дипломе, па каже како би он њима свашта рекао, знају ли они колико је то за његов џеп. Па се још досјетили да мораш доставити и увјерење о држављанству – ето да се и градска каса "малкице" поправи.

Јуче прођем поред Народне библиотеке, уништили су онај лијепи паркић поред а освануо "нам" паркинг, нема шта – зеленило моје црно ти се пише. Гдје ће клинци сада да се играју то и није тако битно, раније споменута каса опет трља руке.

Од политичара у медијима пуца ми глава, нећу о њима, свакако имају превише медијског простора. Требало би организовати неки бојкот тим великим главама… И ти медији су, итекако, за анализу. Нашле су се неке телевизије у региону, па и наша којој плаћамо претплату, да преносе уживо Британско краљевско вјенчање, а и иначе, о томе се бруји на све стране … а заболе некога тамо у Енглеској, све да нас је овај земљотрес сравнио са земљом.

Но, како нам краљ, краљица и принчеви им, боље говоре енглески него српски можда све то и има смисла.

И тако важем о чему да пишем, планирам како ћу уреднику да трепћем да ми то објави, па одустајем од свега наведеног.

Побиједићемо их осмијехом!

Слиједи ода радости, ода животу и осмијеху … То је једини начин да се изборим са гомилом сивила око нас. Одлучите чврсто, подигните главе, набаците осмијех и узмите, извуците и откините од живота све оно лијепо што можете. У инат свима који се старају да редовно имамо главобоље.

Пољубите некога поред себе, загрлите, јавите се некоме кога дуго нисте видјели и договорите ту кафу већ једном. Искористите викенд који нас чека, јесте да нисмо баш запослени али прославимо празник рада у име многих добрих и вриједних људи. Сјетите их се док будете лежали на деци, пили хладно пиво, и слободно, ради бољег расположења и већ споменутог осмијеха, уз покоју псовку и повишеним тоном, оспите паљбу по шминкерима из наше администрације.

Као – овакви су, онакви су … и дао Бог да, па да се барем уфлекају славећи празник рада, нерадници.

Чувајте дијете у себи!

И обавезно направите неку малу глупост коју већ дуго желите и планирате, а све се нешто устручавате. Ето, у дјетињству сам гледала филм, не знам како се зове, али један од ликова је спавао у кади. И заиста имам жељу да једну ноћ тако преспавам, урадићу то и уредно вас извијестити … Без обзира на године, чувајмо дијете у себи, будите посебни!

Борите се, уживајте са породицом, пријатељима, дјецом, кућним љубицима, и не дајте да вам властодршци и њима слични украду осмијех. Са њим одлази и душа…

Шипак им!
 0 КОМЕНТАРА

 1. Suzo, izuzetno mi se sviđa tvoja jednostavnost i skrenost.
  Kao što bi moja baka rekla „Vidim ja da priča iz duše“.
  Jedna sam od onih koje sebično čuva to djete u sebi i
  dok čitam o koječemu – osmiijeh mi ne silazi s lica.
  Fino se provedi sa 1. maj sa svojim prijateljima! i nastavi da pišeš ovako divne tekstove.

  Nek sam i na Frontalu vidjela sličicu dvoje zaljubljenih 🙂

 2. Лијепи савјети и пријатан текст!

  Заиста су нам главе пренатрпане само проблемима. Колико нас заиста овдје живи, а колико годинама умире. Отуђили смо се од природе, а главни пријатељи су нам тв, мобилни или рачунар.
  Дивим се мом познанику који већ 2,5 године нема у кући телевизор. Требао би и комп избацити. Ове свакодневне вијести заиста залуђују човјека, савремени тв садржаји да затупљују, а такви људи су и потребни властодршцима, како би се лакше манипулисало њима.

 3. Свака част Сузана.
  Од свих текстова који су актуелни ових дана/мјесеци/година коначно неки који поручује „олвејз лук он д брат сајд ов лајф“, коначно нешто позитивно.

  Хвала ти на томе!

  😀

  Бојана

 4. Mada ce mozda nekome zvucati optrcano,jer sam nebrojeno puta to pomenuo ovdje.POvratak prirodi moze znaciti puno toga.A ja bih preporucio(ko god ima imalo uslova).Rad na selu i to kolektivni.Covjek kas se zamori,bolje jede,ljepse spava,manje gleda TV itd.
  Da ne pricam o dobrobitima svjezeg zraka,kao i eventualnim rezultatima svega toga;Voce,povrce,mlijeko,jaja.
  U sumrak,kad se sjedne pod neko drvo,covjek moze uputiti pogled navise i,ko zna…mozda smisli neki lijep stih ili strofu ,namijenjen najmilijima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *