НУС производ: Министарство пољопривреде има нови правопис

Има нешто лијепо у Фронталовом објављивању изворних саопштења, што други медији често само сањају. У овом случају још се једном потврђује да су плате за државне службенике бацање пара, пошто се правилно пише нуспроизвод. И Бања Лука.

четвртак, децембар 28, 2017 / 10:44

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић, са сарадницима, одржао је данас у просторијима Министарства у Бањалуци састанак на коме је разматран проблем третмана и нешкодљивог збрињавања нус производа животињског поријекла.

На састанку су утврђени кораци које је неопходно учинити како би се ризици неадекватног руковођења и управљања нус производима животињског поријекла свели на најмању могућу мјеру по животну средину.

Свјесни чињенице да се ради о обимном и комплексном захвату ово питање треба подршку свих релевантних институција како на нивоу Републике Српске, тако и на нивоу локалних заједница, те стручних и научних институција.

На састанку су присуствовали представници Министарства просторног уређења, грађевинарства и екологије Републике Српске, Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Фонда за заштиту животне средине, Центра за развој пољопривреде и села Бањалука, Републичке управе за инспекцијске послове те Ветеринарског института „Др Васо Бутозан“ и Института за јавно здравство Републике Српске.

Служба за односе са јавношћуОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *