НУБ РС: Прво литерарно путовање – Француска

Литерарно путовање кроз савремену француску књижевност одржано је у уторак увече у Народној и универзитетској библиотеци РС у Бањој Луци. Предавање о текућој француској литерарној продукцији одржао је проф др Радивоје Константиновић који је бројну публику, коју је махом чинила студентентска популација провео кроз кратку истрорију француске књижевност да би стигао до кључне станице путовања […]

среда, март 16, 2011 / 18:34

Литерарно путовање кроз савремену француску књижевност одржано је у уторак увече у Народној и универзитетској библиотеци РС у Бањој Луци.

Предавање о текућој француској литерарној продукцији одржао је проф др Радивоје Константиновић који је бројну публику, коју је махом чинила студентентска популација провео кроз кратку истрорију француске књижевност да би стигао до кључне станице путовања – савремене француске књижевност и писца којег је истакао као крајње досеге исте, Мишела Турнијеа, чији је одломак романа читан током вечери.

Вече је водила Тања Ступар Трифуновић, уредница културног програма у НУБ РС која је истакла да је ово тек прво литерарно путовање кроз свијетску књижевност и да ће НУБ РС у току цијеле године, једном мјесечно, заједно са својом публиком “пропутовати“ кроз бројне свјетске литературе, кроз предавања, читања одломака и атмосферу земље о чијој се књижевности говори.

Прво Литерарно путовање одржано је у оквиру Дана франкофоније који се у НУБ РС пригодним програмима обиљежавају од 11. па до 24. марта.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *