НСРС: Усвојен ребаланс буџета Српске

Народна скупштина Републике Српске усвојила је по хитном поступку ребаланс Буџета за ову годину, чији је оквир на нивоу овогодишњег буџета од милијарду 945 милиона марака. Укупни буџетски приходи у ребалансу биће већи за 49 милиона КМ и износиће 1,580 милијарди КМ, док ће примици за нефинансијску имовину бити знатно нижи од планираних 50 милиона […]

четвртак, 28 новембра, 2013 / 16:21

Народна скупштина Републике Српске усвојила је по хитном поступку ребаланс Буџета за ову годину, чији је оквир на нивоу овогодишњег буџета од милијарду 945 милиона марака.

Укупни буџетски приходи у ребалансу биће већи за 49 милиона КМ и износиће 1,580 милијарди КМ, док ће примици за нефинансијску имовину бити знатно нижи од планираних 50 милиона и износиће само пет милиона КМ.

Задуживања су мања за око 4,3 милиона КМ и у ребалансу су планирана у износу од 359.556 КМ.

По хитном поступку усвојен је Закон о измјенама и допунама закона о обновљивим изворима енергије и ефикасној когенерацији, којим је предвиђено да ће до успостављања оператора система подстицаја производње енергије, административно-финансијске послове обављати Електропривреда РС.

Усвојен је Закон о измјенама и допунама Закона о високом образовању, којим је предвиђено да се, осим јануарско-фебруарског, јунско-јулског и септембарског, одреде априлски и октобарски као обавезни испитни рокови који садрже један испитни термин.

Овим законом дефинисано је да студенту престаје статус редовног када не заврши студије до истека рока који се одређује у двоструком броју школских година потребних за реализацију студијског програма, укључујући и апсолвентски стаж.

Народни посланици усвојили су Закон о геолошким истраживањима којим је предвиђено да се концесија за истраживање додјељује само за истраживање угља, угљоводоника и осталих природних гасова, угљених шкриљаца, радиоактивних руда и геотермалне енергије.

Усвојен је Закон о измјенама и допунама закона о заштити од насиља у породици којим се брише надлежност тужилаца за покретање прекршајног поступка за дјела насиља у породици.

НСРС усвојила је Нацрт закона о јединственом систему за мултилатералне компензације и цесије, којим се уређују субјекти који имају обавезу да пријављују неоспорене новчане обавезе, организовање јединственог система за мултилатералне компензације и цесије и продају потраживања.Оставите одговор