Новосађани смислили катанац за Фејсбук и Јутјуб

Три младића из Новог Сада направили су рачунарски хит програм – ФБ лимитер, за блокирање приступа Фејсбуку и Јутјубу, који је до сада преузело око 50.000 људи широм свијета. Програм је прије свега намијењен послодавцима и родитељима који својим запосленима и дјеци желе да ограниче приступ овим мрежама. Небојша Виславски (27), Томислав Кукић (29) и […]

четвртак, 28 јула, 2011 / 17:42

Три младића из Новог Сада направили су рачунарски хит програм – ФБ лимитер, за блокирање приступа Фејсбуку и Јутјубу, који је до сада преузело око 50.000 људи широм свијета.

Програм је прије свега намијењен послодавцима и родитељима који својим запосленима и дјеци желе да ограниче приступ овим мрежама.

Небојша Виславски (27), Томислав Кукић (29) и Марко Вујатовић (26) су из Новог Сада, док је четврти члан тима Горан Богдановић (28) рођени Нишлија, али он конкретно није радио на ФБ лимитеру. Њих четворица су и основали програмерску фирму Аксиом кодерс. Марко, који ради као маркетинг менаџер се упознао са екипом током једног љетовања, а остатак дружине су дугогодишњи програмери.

"ФБ лимитер од прије пар дана има и бесплатну верзију, а за први дан га је скинуло чак 10.000 људи. Ради се о “Нормал лок” верзији која је направљена тако да се једним кликом блокира приступ ФБ или ЈуТ, а истим кликом одблокира", почиње причу Марко.

Остала три верзије нису бесплатне и њихов пакет кошта 10 долара.

"На расплогању је и Тајмлок, који по календарској шеми одређује којег дана и у ком периоду можете да блокирате ФБ. Он је намијењен послодавцима који не желе да своје запослене лише приступа друштвеним мрежама у току получасовне законске радне паузе. Ту је и Дјурејшн лок, којим родитељи рецимо могу својој дјеци да ограниче колико тачно сати дневно могу да проведу на ФБ или Јутјубу. – објашњава Вујатовић.

И на крају ту је верзија Тотал лок који је хит међу студентима јер могу да у одређеном временском року блокирају себи приступ овим мрежама и не постоји начин да се до истека рока та забрана скине.

Главни мозак операције “ФБ лимитер” је био Небојша Виславски који је на идеју за овај програм добио јер је и њему Фејсбук узимао превише времена.

"Највише лиценци је купљено у Аустралији и САД. Мада нисмо циљали на тржиште Србије највећи наручилац нам је била једна фирма из Београда која је купила десетине лиценци. Веома смо добро позиционирани на Гуглу. Када укуцате “блок фејсбук” ми смо други на листи понуђених опција и тако нас људи налазе", каже Виславски.

Више инфо на званичном сајту www.facebooklimiter.com

 0 КОМЕНТАРА

  1. „И на крају ту је верзија Тотал лок који је хит међу студентима јер могу да у одређеном временском року блокирају себи приступ овим мрежама и не постоји начин да се до истека рока та забрана скине.“

    :)Чини ми се да свако од нас већ има „инсталиран“ лимитер у својој глави, само треба да научимо да га користимо…:)

    http://iznadistokaizapada.blogspot.com/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *