Новогодняя ярмарка у Београду (на отварању говори и представник Српске)

У петак, 15 децембра, у 11.30 у галерији "Прогрес" (Кнез Михаилова 27) амбасадор Руске Федрације у Републици Србији господин Александар Васиљевич Чепурин отвориће осми по реду Фестивал руско-српског занатства  "Новогодняя ярмарка" (Новогодишњи сајам).

петак, 15 децембра, 2017 / 06:33

На свечном отварању ће говорити и директор Представништва Републике Српске у Србији господин Млађен Цицовић и директор Туристичке организације града Београда господин Миодраг Поповић.

Организатор Фестивала је Удружење народне умјетности и занатства Санкт Петербурга и Лењинградске Регије  "НВО Дворана Заната", уз помоћ  Амбасаде Русије у Републици Србији, уз подршку Туристичке организације града Београда, у сарадњи са  удружењем старих умјетничких заната.

Фестивал ће трајати до 15. јануара 2018. године, а на  програму су двије изложбе: изложба дјела декоративне и примијењене умјетности народних стваралаштва и заната из Русије и изложба дјела декоративне и примијењене умјетности народних стваралаштва  старих  и умјетничких заната и домаће радиности Србије.  

Ово је већ осми фестивал народних заната Русије који ће се одржати у Србији, са циљем да се српски народ ближе упозна са богатством руских умјетничких вјештина, који се ове године спаја са старим и умјетничким занатима Србије, и који се претворио у традицију  која се понавља из године у годину и која ојачава развој српско-руских културних веза, као и осећај јединства словенских и православних корена.

На иницијативу и уз подршку Представништва Републике Српске у Србији, током љета 2017. године овај фестивал је по први пут одржан у Републици Српској – у Бањалуци, Бијељини, Требињу и Приједору. Оставите одговор