Ново руководство СДС: Шаровић ће одлучити да ли осам или 15 чланова предсједништва

На данашњој конститутивној сједници Главног одбора СДС изабрано је ново руководство Српске демократске странке. За предсједника Главног одбора изабран је Милан Миличевић и а Ненад Лалић изабран је за потпредсједника ГО СДС.

недеља, 1 септембра, 2019 / 16:36

Изабрано је и шест потпредсједника Српске демократске странке и то: Радо Савић, Мићо Мићић, Немања Васић, Вукота Говедарица, Младен Босић и Недељко Гламочак. За новог генералног секретара СДС изабран је Зоран Латиновић.

"Имали смо конститутивну сједницу Главног одбора Српске демократске странке успјешно смо завршили тај процес. Изабрали смо предсједника Главног одбора, то је досадашњи предсједник Милан Миличевић и једног потпредсједника ГО СДС Ненада Лалића" – изјавио је предсједник СДС Мирко Шаровић.

"Данас смо изабрали осам чланова предсједништва СДС. Шест оних које смо данас бирали и два која ту долазе по својој функцији, а то су предсједник ГО СДС и предсједник странке који руководи овим важним тијелом" – објаснио је Шаровић.

Он је појаснио да је ово само прва фаза јер статут СДС-а предвиђа да је могуће да Предсједништво СДС броји и до петнаест чланова.

"О томе ћу се након консултација одлучити у наредним данима или седмицама и извршити попуну Предсједништва СДС"- казао је Шаровић.

"Након одржаних унутарстраначких избора пред нама је много посла у наредном периоду како би што спремнији ушли у преосталих дванаест мјесеци колико је остало до одржавања локалних избора" – закључио је Шаровић.

Предсједник Главног одбора СДС Милан Миличевић је рекао да је данас одржана веома успјешна конститутивна сједница ГО СДС.

"Дјелимично смо комплетирали руководство странке и можемо спремно да уђемо у наредни период који је пред нама у којем је прије свега предвиђено формирање свих органа странке и припремање за наредне локалне изборе. Наравно да смо спремни смо да одговоримо на сва крупња питања када је у питању СДС, а наравно и када су у питању сва битна питања у Републици Српској" – казао је нови-стари предсједник Главног одбора СДС.

Сектор за политику и медијеСДС3 КОМЕНТАРА

 1. Ovaj SDS sam sebe muči.
  U procesu njihovog zajedničkog nestajanja zajedno sa Republikom Srpskom svima ostaje samo jedno pitanje.
  – Zašto ovo predugo traje?
  Lista koja blista, zamisli samo Vasić treba da nas vodi u srećnu buduću.
  Čovjek kome je SFOR odnio vreće para u doba kada se u Republici Srpskoj moglo pristojno živjeti za 50 maraka mjesečno.
  Pa ovaj Simin trojanski konj.
  O komšiji Mladenu nemam šta reći, njemu treba zabraniti pristup SDS bliže od 500 metara.
  Mićo palamudi ko i svi likovi koji iz sjene imaju najviši uticaj jer je dobar sa svima a posebno sa režimom.
  Narod jednostavno treba bojkotovati SDS isto kao i režim sa njegovim trabantima jer je kraj Republike Srpske sa njima neminovan.

  1. Нема Мехтића, што ће рећи да СДС сада има само ЈЕДНОГ посланика у ПСБиХ, а Мирсо се нада да ће бити предсједавајући СМ.

   У прошлом мандату ПДП није имао ни једног посланика у ПСБиХ, а имао је министра у СМ.
   Мислио сам да се то не може превазићи, али ето преварих се.

   СДС има само једног посланика у ПСБиХ, а предсједник СДС-а себе види као предсједавајућег.
   Аферим и машала

  2. И што је још горе, тај једини посланик СДС-а у ПСБиХ је управо Мирсо, што ће рећи да осим њега за њега неће гласати ни један српски посланик у ПСБиХ, а прича да ће бити предсједавајући СМ и тамо представљати Србе!?