Новинарски гулаш: Побједиле Вечерње новости

БАЊА ЛУКА – Хипо Алпе Адриа-Банка овог је викенда у Бањој Луци, на локацији тврђаве „Кастел“, организовала Пето првенство новинара БиХ у кухању ловачког гулаша у котлићу, које је окупило преко 40 медијских редакција из цијеле БиХ, што је истински рекорд. Такмичари су се надметали за одлазак на Седмо Европско првенство, као и за вриједне […]

недеља, јул 5, 2009 / 15:51

БАЊА ЛУКА – Хипо Алпе Адриа-Банка овог је викенда у Бањој Луци, на локацији тврђаве „Кастел“, организовала Пето првенство новинара БиХ у кухању ловачког гулаша у котлићу, које је окупило преко 40 медијских редакција из цијеле БиХ, што је истински рекорд. Такмичари су се надметали за одлазак на Седмо Европско првенство, као и за вриједне награде.

Новинари бањoлучке редакције Вечерњих новости, у саставу Александар Голић и Мирна Пијетловић, побједници су овогодишњег такмичења. Другопласирана екипа је дошла из редова сарајевског Ослобођења, а треће мјесто освојили су новинари ТВ Симић Бања Лука.

Босну и Херцеговину на предстојећем Европском првенству, поред поменутих медија, представљаће и редакције БХТВ и Независних новина, који су добили посебну позивницу од стране организатора такмичења.

Фронтал.РС је такође учествовао на овом такмичењу и, на опште изненађење редакције, заузео 20. мјесто у генералном пласману. Задовољни смо успјехом, без обира што појам "златна средина", никада неће имати примјене у уређивачкој политици нашег гласила.

„Овај велики одазив БХ медија потврђује чињеницу да смо успјели изградити партнерски однос са БХ медијима који се темељи на професионалној и транспаретној сарадњи од када послујемо на домаћем тржишту. Основни циљ овог такмичења поред заједничког дружења је да на овај начин промовишемо и туристичке потенцијале наше земље, а овом приликом и један од наших најљепших градова – Бању Луку.", каже Маја Комљеновић, водитељ Одјела маркетинга Хипо Алпе-Адриа-Банке а.д. Бања Лука.

Новинари су имали прилику да данас уживају у љепотама Врбаса, а ронилачки клуб „Бук" за њих је организовао рафтинг и вожњу дајак-чамцем.

Значајан допринос у организацији 5. првенства БХ новинара у кухању ловачког гулаша у котлићу дала је и Управа града Бања Лука и Културни центар „Бански двор" омогућивши организацију такмичења на локацији тврђаве „Кастел". Спонзори првенства су бањалучка „Тржница" и компанија „Нектар" те лимарија „Себастијан"док су кулинарске специјалитете новинарима обезбиједили ресторан „Казамат" и „Мала станица" те ресторан хотела Босна.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *