Новинари Србије: Немамо никакве информације о порталу на који се позива РТРС

Са фамозним порталом чије текстове преноси РТРС за сада се не може ступити у контакт, кажу у Удружењу новинара Србије.

понедељак, 5 марта, 2018 / 18:19

Радио-телевизија Републике Српске  је 27. фебруара објавила вијест да су западне амбасаде и службе тражиле од опозиције у Републици Српској да актуелни члан Предсједништва из реда српског народа Младен Иванић буде кандидат за српског члана Предсједништва БиХ

Како наводи РТРС, "одређене амбасаде" траже да Иванић стане на "црту" лидеру СНСД-а Милораду Додику након његове потврде да ће бити кандидат за српског члана Предсједништва БиХ,

РТРС се позвао на информације портала "Говори Србија", а који се позвао на "дипломатске изворе".

Између осталог у тексту се истиче да су "највећи заговорници поновног Иванићевог кандидовања за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Енглези према којима Иванић гаји дугогодишње симпатије".

Покушавајући да сазнамо бар неку поуздану информацију о порталу "Говори Србија", јер на том сајту нема података у уредништву, новинарима или правном лицу које стоје иза овог медија, обратили смо се Удружењу новинара Србије са молбом да провјере податке о порталу "Говори Србија" и напоменом да се на изворе са тог портала позива и тако озбиљна медијска кућа као што је Радио телевизија Републике Српске.

Неколико дана је прошло и одговор УНС-а је стигао:

"Покушавамо да ступимо у контакт са неким са овог портала. Немамо никакве информације о њему. Уколико сазнамо, јавићемо", кажу у Удружењу новинара Србије (УНС).

УНС је највећа и најзначајнија асоцијација професионалних новинара у Србији и пуноправни члан Међународне федерације новинара (ИФЈ).

РТРС-у ово није први пут да се позива свакакве изворе, а више о томе читајте ОВДЕ.3 КОМЕНТАРА

  1. Koja jeftina propaganda i laz iz Dodikove predizborne kuhinje? A tek kako se „precednik“ Republike Srpske iz(lagao) na PINK TV u svom (placenom) intervjuu dan uoci gradskih izbora za skupstinu i rukovodstvo gradske vlasti Beograda? Degutantno je kako se Baja iz Bakinaca uvlacio u d*pe Aleksandru Vucicu? Prizeljkivao je Dodik i da njegov SNSD pobijedi i na nivou R. Srpske, ali i za zajednicke organe BiH, „kako bi mogao skoro zavrsiti planirano otcjepljenje Republike Srpske“. Napadao je ratnog Alijinog tjelohranitelja Osmicu, ali nije kritikovaosvog pajtasa Spirica sto je od Baketa trazio da mu sina vrati u Terensku kancelariju OSA u BL. Dodik je u tom intervjuu ustvrdio da su „srpski kadrovi koji rade u OSA BiH samo ikebana“ u toj agenciji“ i obecavao da ce „kad bude izabran za clana kolektivnog predsjednistva BiH vratiti dejtonska ovlastenja koja su politicari iz SDS-a prenijeli na BiH“….

    1. Не ради се , у свом овом излуђивању народа , о никаквом увлачењу Додика – Вучићу јер је и Вучић сличног менталног склопа као и „велики баја“ само за разлику од „баје“ то другачије испољава. Злобни Вучић глуми добрицу и миротворца а „велики баја“ глуми неустрашивог ослободиоца. У суштини , оба су кукавице које се боје своје сјенке али су се окружили психопатама , што у полицијским униформама што онима из криминалних кругова а наравно и „U“ДБА-шима. (Поставља се питање да ли за своје улоге требају добити „златне ма’уне“ или какву „оскарину“???) Овдје се ради о класичној симбиози ради остваривања личних (и породичних , као и рођачко-кумовских) интереса кроз опстанак на власти.

      Поред овог , мање битног , постоји један број мало озбиљнијих сајтова иза којих стоји Лажански и „U“ДБА-шка екипа из Београда и Бања Луке. На тим сајтовима се редовно објављују писанија : Каргановића , Галијашевића , Ћеранића и многих других глорификатора лика и дјела великог нам вође. Наравно , сви они и све ово се плаћа из џепова грађана Р. Српске (понешто им помогне и матица). А како плаћа? Па нпр. кроз кирију за м:тел у „пицином парку“ , „Про-интер“ итд. , итд.. Ништа од овога не би било могуће без АВ-ове подршке и њега није баш ни мало брига јер се и он овајди (овако или онако) кроз скупе услуге м:тел-а које плаћају грађани Р. С..

      На жалост , опозиција никако да схвати да се сада избори добијају у Београду па и они покушавају да се умиле АВ-у који и њих користи како би у матици показао да га воли цијела Р. Српска. Треба некако компензовати предају Кос-Мет-а и изгубљену љубав тамошњих Срба. Поред тога , ту су и неки „опозициони“ медији (који се понашају као корисни идиоти) који овдје , у Р.С. , величају постигнућа АВ-а , „највећег миротворца на овим просторима“ , па се тако увлачимо у спиралу колективне схизофреније из које се тешко можемо извућу.

  2. Ne razumjem da da ovi koji vjeruju sds-u koji je postao proslost i koji nema nikakvu sansu da pobijedi jos vjeruju u suplje price sds propagande..pa ljudi dal znate statistiku.Najnepismeniji dio ili kako se to kaze ..oni zatucani su jos uz sds koji mie da rat nije sto..koja jos budala moze povjerovati politici sds-a iz koje bjeze svi pametni..pa nije valjda Dodik kriv sto je i Bojic pobjegao..necemo brojati one ranije…propala stvar je sds.Sva njihova politika je napad na Milorada ili jeftine emisije bn televizije koje se gade i onom malom broju sds-ovaca,,nisam clan nijedne stranke al ni u ludilu glas ne bi dao za govedo aricu i njegove sledbenike..pokazace izbori i tu je definitaivan kraj sds-a