Новинари Ројтерса од четвртка у 48-часовном штрајку

Новинари агенције Ројтерс у Великој Британији ступиће у четвртак, у поноћ, у дводневни штрајк, први пут у више од 25 година, након што су одбили понуду матичне компаније "Томсон Ројтерс” да се за повећање плата издвоји новчани износ мањи од прошлогодишње инфлације. Чланови удружења Националне уније новинара (НУЈ) из Лондона, који раде у агенцији, протестују […]

уторак, 7 фебруара, 2012 / 18:50

Новинари агенције Ројтерс у Великој Британији ступиће у четвртак, у поноћ, у дводневни штрајк, први пут у више од 25 година, након што су одбили понуду матичне компаније "Томсон Ројтерс” да се за повећање плата издвоји новчани износ мањи од прошлогодишње инфлације.

Чланови удружења Националне уније новинара (НУЈ) из Лондона, који раде у агенцији, протестују због понуде компаније да се плате повећају само 1,75 одсто, а да се остатак од понуђених три одсто повећања издвоји за појединачне награде по учинку.

Малопродајне цијене у Британији су током прошле године повећане за 4,8 одсто, што је једна од највећих инфлаторних стопа у Европи.