Новиков: Представништво Војводине у Бриселу од 10. октобра

Представништво Војводине у Бриселу биће отворено највјероватније 10. октобра, у оквиру „Отворених дана“, традиционалне манифестације европских региона у сједишту Европске уније, изјавио је директор Фонда „Европски послови“ Предраг Новиков. "Према нашим плановима, представништво ће бити отворено највероватније 10. октобра. И то ће, уверен сам, бити посебан дан за Војводину. Из Брисела смо недавно добили атест […]

недеља, 14 августа, 2011 / 17:18

Представништво Војводине у Бриселу биће отворено највјероватније 10. октобра, у оквиру „Отворених дана“, традиционалне манифестације европских региона у сједишту Европске уније, изјавио је директор Фонда „Европски послови“ Предраг Новиков.

"Према нашим плановима, представништво ће бити отворено највероватније 10. октобра. И то ће, уверен сам, бити посебан дан за Војводину. Из Брисела смо недавно добили атест регистрације, којим је наша канцеларија добила дозволу за рад у оквиру Мисије Србије", рекао је Новиков за новосадске медије.

Он је додао да ће у представништву, у прво вријеме, радити двоје људи, а број ће се повећавати у зависности од успјешности понуђених пројеката финансираних из фондова ЕУ.

Новиков, који је већ виђен као будући шеф војвођанске канцеларије у Бриселу, сматра да ће се политички напади на то представништво наставити и у наредном периоду.

"Треба их очекивати, јер су такви напади, на жалост, неизбежан пратилац овдашње дневне политике. Али, они заиста немају никаквог основа, никаквог реалног садржаја, јер то што је Војводина ближе европској ватри само може допринети да се боље огреје и држава Србија у целини", сматра Новиков.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *