Нови видео снимак ИС: Курдски борци у кавезима

Џахидистичка организација Исламска држава (ИС) објавила је данас нови видео снимак на којем су приказани заробљени курдски борци, вожени у кавезима ирачким улицама. На снимку се види 21 заробљеник, сви у наранџастој одјећи, који су представљени као 16 бораца војних снага ирачког Курдистана – такозване пешмерге, два ирачка војника и три полицајца из Киркука, града […]

недеља, фебруар 22, 2015 / 18:46

Џахидистичка организација Исламска држава (ИС) објавила је данас нови видео снимак на којем су приказани заробљени курдски борци, вожени у кавезима ирачким улицама.

На снимку се види 21 заробљеник, сви у наранџастој одјећи, који су представљени као 16 бораца војних снага ирачког Курдистана – такозване пешмерге, два ирачка војника и три полицајца из Киркука, града који се налази 240 километара сјеверно од Багдада, преноси АФП.

Најприје је приказано како таоце, спуштених глава, џихадисти воде ка кавезима на једном тргу окруженом бетонским зидовима и маскираним борцима ИС са оружјем у рукама, а један брадати мушкарац са бијелим турбаном упозорава припаднике пешмерге да се не супростављају џихадистичкој организацији.

Потом се види како се заробљеници у кавезима смјештеним на задњем дијелу камионета спроводе улицама, док десетине становника и наоружаних мушкараца све то посматрају.

На снимку није прецизиран датум нити локација, али су курдски извори рекли француској агенцији да је направљен прије недељу дана на пијаци у Хавиџи, граду под контролом ИС који је око 50 километара удаљен од Киркука.Оставите одговор