Нови судски ријалити: Вукановић са Суваром отимао Радишића

Против Небојше Вукановића, бившег новинара и савјетника Младена Босића, отворена је истрага због наводно почињених више тешких кривичних дјела.

петак, октобар 27, 2017 / 12:03

Посебно одјељење за сузбијање организованог и најтежих облика криминала Републичког јавног тужилаштва Републике Српске отворило је истрагу против Небојше Вукановића и тзв „организоване групе“ због наводно почињених више тешких кривичних дјела, између осталог, сумњичи се за отмицу, уцјену те подривање и напад на уставно уређење Републике Српске.

У најкраћем, Вукановића терете да је платио и опремио Горана Сувару да отме Милета Радишића, дрогира га и сними његов исказ који ће под дејством опијата „морати изаћи из њега“.

Оваква невјероватна конструкција је наставак афере поводом снимка Милета Радишића, на којем говори о криминалу и везама са Милорадом Додиком. Након што се снимак појавио, пресуђени криминалац Горан Сувара, који је сада крунски свједок, је тврдио да му је Вукановић платио за снимак, што је повело питање нелегалног преноса новца.

– Републички тужилац Горан Гламочанин упутио ми је Позив за саслушање за петак, 27.10.2017. са почетком у 12 часова у просторијама Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, у Улици бана Теодора Лазаревића бр 5 – навео је Небојша Вукановић у свом допису.

Он ће се након саслушања данас у 13:30 часова испред Специјалног тужилаштва РС обратити медијима поводом истраге и поступка који води Републичко јавно тужилаштво Републике Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *