Нови Шерлок Холмс у Србији: Мистерија Ајнштајнове кћери

Британски писац Тим Симондс написао је нову авантуру чувеног детектива Шерлока Холмса, која ће се пред читаоцима појавити у јануару 2014. године, а бави се мистериозном кћерком научника Алберта Ајнштајна. Како је Танјугу рекао сам аутор, књига "Sherlock Holmes And The Mystery of Einstein’s Daughter" (Шерлок Холмс и митерија Ајнштајнове ћерке) резултат је вишегодишњег истраживања […]

уторак, 31 децембра, 2013 / 21:10

Британски писац Тим Симондс написао је нову авантуру чувеног детектива Шерлока Холмса, која ће се пред читаоцима појавити у јануару 2014. године, а бави се мистериозном кћерком научника Алберта Ајнштајна.

Како је Танјугу рекао сам аутор, књига "Sherlock Holmes And The Mystery of Einstein’s Daughter" (Шерлок Холмс и митерија Ајнштајнове ћерке) резултат је вишегодишњег истраживања и научног рада о Ајнштајновој ванбрачној кћерки под називом "A Vital Detail In The Story of Albert Einstein" (Кључни детаљ у причи о Алберту Ајнштајну).

Симондс подсјећа да је крајем 1903. године Ајнштајнова ванбрачна кћерка Лисерл нестала без трага у Србији када је имала 21 мјесец.

У роману Холмс наводи да су званичници, свештеници, монаси, пријатељи и рођаци бескрупулозно уништили сваки документ са њеним именом. Питање је зашто?

Роман је рађен на основу теорије да су Ајнштајн и његова супруга Милева Марић имали још једно дијете које се родило у Новом Саду 1902. Дијете је рођено годину дана прије него што су се научник и Марићева вјенчали. Вјерује се да је дјевојчица умрла од шарлаха, а могуће је и да је рођена са озбиљним оштећењем мозга.

Симондс је рођен у Лондону. Живио је у Енглеској и Кенији прије него што је емигрирао у САД. Школовао се у Њемачкој и САД гдје је на Универзитету Калифорније дипломирао политичке науке.

Аутор је неколико романа о Шерлоку Холмсу, чувеном детективу сер Артура Конана Дојла.Оставите одговор