Нови масовни протести у Црној Гори

Подгорица је данас личила на Титоград деведесетих. Од раног јутра из свих праваца у град су стизале колоне аутомобила и аутобуса са демонстрантима из цијеле Црне Горе. Протесту, који организују Унија слободних синдиката, Мрежа за аФирмацију невладиног сектору и Студентска унија, присуствовало је према процјенама 15 хиљада људи. Мото протеста је “Вријеме је”, а са […]

недеља, 18 марта, 2012 / 19:36

Подгорица је данас личила на Титоград деведесетих. Од раног јутра из свих праваца у град су стизале колоне аутомобила и аутобуса са демонстрантима из цијеле Црне Горе.

Протесту, који организују Унија слободних синдиката, Мрежа за аФирмацију невладиног сектору и Студентска унија, присуствовало је према процјенама 15 хиљада људи.

Мото протеста је “Вријеме је”, а са скупа ће, како је најављно, бити послат захтјев влади да хитно крене у рјешавање проблема који оптерећују Црну Гору, због чега су грађани дошли на веома низак економско-социјални положај.

Демонстранти су узвикивали "Мило лопове", "готов је" и "Мило одлази" иако прозивани Ђукановић више не обавља ни једну јавну функцију осим што је предсједник владајуће странке ДПС.

"Игоре Лукшићу, добро ме чуј, или ћеш бити са нама, или су лутка организовног криминала. Управљаћеш овом државом за нас и народ, или ћеш признати да државом управљају браћа Ђукановић и Брано Мићуновић", рекла је Вања Ћаловић, директорица МАНС.0 КОМЕНТАРА

 1. Његош, 18.03.2012. 20:31:16 [34344]

  „Шта је са наших синдикалаца и невладиних организација. „

  Откако је Ранка Мишић добила „батин(у)е“ од Додоа у виду трособног стана, и осталих бенефиција које слиједе шефу синдиката, њој је супер. Сва њена реторика своди се на отрцану флоскулу РАДНИЦИ НИСУ ЗАДОВОЉНИ. Кад је она окупила раднике да их пита како им је? Није дигла глас ни кад су почела масовна отпуштања, ћутала је на све тортуре послодаваца према радницима (мобинг), ћути и кад се отворено пријети женама да не смију остати трудне ако им је стало до посла. Стока ћути и гледа, очигледно да им је добро и да им је све супер.

  Невладине организације, још једна отрцана флоскула НСП-а. Ко фол невладине а овамо се боре за конкурсе које расписује Влада, у другом случају извор финансирањ су средства страних влада.

  Повраћао бих на све ово.

 2. Изгледа да је Мило одиграо своју ролу и сад га пуштају низ воду. Није ми га жао, чак шта више, тако увијек прођу издајници свога народа. Симптоматично је што је Њемачка тражила од Моме Булатовића да га сруши, а Момо, као паметан човјек, то одбио. Онај ко га је „инсталирао“, нека га он и сруши. Народ је само очајна маса, организована са стране, која се нада каквом-таквом бољитку. Волио бих, само, да народ не буде опет изманипулисан. Имамо за то примјера колико хоћемо.

 3. Oво је у директној вези с цитатима Штиглица и Чосудовског, које сам постављао на овој теми: http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=4&idnovost=19099

  Наиме, Штиглиц као 4. етапу колонизације једне територије од стране ММФ-а и Свјетске банке наводи ММФ протест. Чосудовски о томе каже: „Колапс привредног система такође ствара услове за развој бунта, дестабилизацију изабраних власти, затварање институције и трансформацију држава у територије, којима се онда влада по колонијалном систему.“

  Како Рале Брада написа, шефови су одлучили да Мила „пусте низ воду“. Трагедија народа у Црној Гори је што нису протествовали превентивно, кад су се јавиле прве назнаке куда ће све то да води. Данас имамо ситуацију (како је то и Вукановић на крају прилога одлично објаснио) да исти они који су форсирали и одржавали Ђукановића организују његово рушење помоћу НВО сектора, а највећа трагедија је што ће они довести и његовог насљедника. СЈЕТИТЕ СЕ САМО КАКО ЈЕ РУШЕН МИЛОШЕВИЋ, И ПОГЛЕДАЈТЕ КОЈИ ЈЕ РЕЗУЛТАТ СВЕГА ТОГА! Исто ће се десити и у Црној Гори, и ништа се значајно неће промјенити набоље, само ће добро опљачкати Црну Гору и стандард грађана ће бити још лошији. НЕ ЗАБОРАВИТЕ ДА 6.ОКТОБАР НИКАД НИЈЕ СВАНУО!

 4. Убрзо ћемо гледати сличан сценарио и на улицама Бање Луке. Милорада Додика ће „пустити низ воду“. Довешће нам нову „овчицу Аску“, која ће да игра како „вуковима“ одговара, док нам не узму и изворе питке воде, и ЕПРС, и обрадиво земљиште, а онда ће и тај нови бити поједен. Како им је у задње вријеме занимљив саговорник управо Црногорац Радојичић, врло могуће да је он следећа „лутка на концу“.

  НАЖАЛОСТ, НАШ НАРОД НИЈЕ ДОРАСТАО ВРЕМЕНУ У КОЈЕМ ЖИВИМО. НИСМО ЗНАЛИ СПРИЈЕЧИТИ, ЗА ЛИЈЕЧЕЊЕ ЈЕ КАСНО. ЈОШ ЈЕ РАНО ЗА ТУГУ, АЛИ ЗА СРЕЋУ КАСНО ЈЕ.

 5. НАМА ТРЕБАЈУ МИРНИ ПРОТЕСТИ, ИСКРЕНИ, ОД ОБИЧНИХ ЉУДИ, ПОПУТ ОВИХ У ТРЕБИЊУ, А НЕ ПРОТЕСТИ ПРИПРЕМЉЕНИ У СТРАНИМ КУХИЊАМА, ПОПУТ ОНОГ ОД 5.ОКТОБРА:

  „На крају књиге Чосудовски нуди и препоруке о отпору добронамерних људи широм света, што пре се мора успоставити не би ли се избегао извесни почетак нуклеарног холокауста. Он препоручује инсталацију перманентног отпора свим режимима западног света и то кроз организовани и институционализовани притисак на политичаре на власти, на систематско разоткривање лажи режимских медија и успостављање свеобухватног мировног процеса у свету, на који ће сталним притисцима и политичким контролама бити приморани сви који се домогну власти у такозваним „перјаницама“ слободног демократског света. Отпор је обавеза свих људи на свету, сваког појединца, без обзира на то где живе и којег су узраста, вере и образовања. Тај отпор мора да буде организован, сталан и бескомпромисан.“

  http://www.svetinjebraniceva.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=162 :2011-07-02-13-52-51&catid=38:2010-12-14-18-00-48&Itemid=59

 6. „Smanjenjem poreskih prihoda, budžet, koji je već u velikom deficitu, dodatno se smanjuje, rastu deficiti, raste napetost u društvu, jer se vodi ogorčena borba oko sve manjeg kolača. Država ulazi u period socijalnih nemira. Koja su izlazna rešenja iz ovog revolucionarnog stanja? Politička oligarhija ima samo dva rešenja: prvo, da ništa u sistemu ne menja, da nastavi po starom, da upotrebi represiju i da rasprodaje porodično srebro ili da zadužuje buduće generacije kako bi nekako obezbedila sredstva za preživljavanje i tako zadržala svoju vlast. Takvo rešenje neminovno vodi u raspad sistema i socijalnu revoluciju na ulicama. Pitanja je samo kada će se to desiti. U slučaju Srbije takvo rešenje je vrlo opasno zbog mogućnosti izbijanja građanskog rata, što bi upravljači sveta najviše voleli, jer bi to bio vrhunac njihove želje da se konačno i trajno kazne Srbi kao remetilački faktor na Balkanu. Ni po koju cenu ne smemo da upadnemo u to stanje da se međusobnim obračunima na ulicama rešava politička kriza u zemlji.“

  http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=9393%3Aporez&catid=104%3Akomentari&Itemid=69