Нови круг: Сипа се распитује о Додиковом кредиту у Павловић банци

Директор Павловић банке у Бијељини Ружица Јанковић изјавила је да су полицијски инспектори Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ данас поново у сједишту банке тражили информације у вези са истрагом о кредиту предсједника Републике Српске Милорада Додика. "Предмет њихове посјете исти је као и претходни пут, с тим да су овај пут тражили нешто […]

уторак, 5 јануара, 2016 / 14:39

Директор Павловић банке у Бијељини Ружица Јанковић изјавила је да су полицијски инспектори Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ данас поново у сједишту банке тражили информације у вези са истрагом о кредиту предсједника Републике Српске Милорада Додика.

"Предмет њихове посјете исти је као и претходни пут, с тим да су овај пут тражили нешто више додатних информација и Банка је на располагању да им то омогући", рекла је Јанковићева.

Према њеним ријечима, запослени у Банци који су задужени за поједине секторе били су у контакту са истражиоцима и њихова сарадња је била обострано коректна.

"Њима је већ достављена документација коју су тражили, сасвим коректно и професионално су одрадили свој посао и ми смо на исти начин удовољили захтјевима", истакла је Јанковићева.

Она је навела да Павловић банка ради несметано, као и сваки радни дан.

Полицијски службеници Сипе јутрос су, по наредби Суда и Тужилаштва БиХ, започели претрес просторија Павловић интернационал банке у Бијељини и њеним филијалама у Бањалуци и Добоју, те на још двије локације на подручју Бијељине.

Претреси се врше с циљем проналажења и привременог одузимања документације и других предмета који могу послужити као доказ за извршење кривичног дјела прање новца, саопштено је из Сипе.

Претходно је Сипа по истом предмету била у Павловић банци 18. новембра прошле године.