Нови ХП таблет – ТачПед

На синоћњој конференцији за новинаре ХП је, између осталог, представио свој дугоочекивани таблет – ТачПед .  Таблет базиран на ХП-овом вебОС-у има димензије сличне АјПеду, 9,7-инчни екран резолуције 1024 × 768, и незнатно је тежи од Епл конкурента. Што се хардверских карактеристика тиче, процесор који се у овом моделу налази је Дуал-кор 02/01 Гхз Снапдрагон […]

четвртак, фебруар 10, 2011 / 10:58

На синоћњој конференцији за новинаре ХП је, између осталог, представио свој дугоочекивани таблет – ТачПед .

 Таблет базиран на ХП-овом вебОС-у има димензије сличне АјПеду, 9,7-инчни екран резолуције 1024 × 768, и незнатно је тежи од Епл конкурента.

Што се хардверских карактеристика тиче, процесор који се у овом моделу налази је Дуал-кор 02/01 Гхз Снапдрагон процесор, 1 ГБ РАМ-а, долази у верзијама од 16 и 32ГБ меморије, и има камеру од 1,3 мегапиксела.

Поред камере, још једна ствар коју ТачПед има, а поменути АјПед не, је подршка за Флеш. Будући да је базиран на вебОС платформи, овај таблет ће има приступ постојећим вебОС апликацијама, а очекује се да се на тржишту појави током љета. Тада ће купцима бити доступна ВајФај верзија, док се 3Г и 4Г могу очекивати касније.

Осим таблета, ХП је представио и два телефона, које такође покреће вебОС.

Вир је мањи модел, екрана од 2,6 инча резолуције 320к400, са камером од 5 мегапиксела, док се модел са екраном од 3,6 инча резолуције 480к800 назива Прије 3 , и он поред задње камере од 5 мегапиксела, посједује и предњу за видео позиве.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *